Sp fram på ny måling

Senterpartiet ser ut til å ha gjenvunnet formen. I en måling Norfakta har gjort for Klassekampen og Nationen nå i juni, får Senterpartiet en oppslutning på 17,6 prosent. Det er en framgang på 2,8 prosentpoeng fra mai.

Arbeiderpartiet får 23,5 prosent og er med det større enn Høyre som måles til 22,3 prosent. Det er solid rødgrønt flertall på målingen.

Håp om avtale om selskapsskatt på G7-møtet

Finansministrene for verdens rikeste land uttrykte fredag håp om å få til en avtale på grunnlag av USAs forslag om en global minstesats på selskapsskatt.

USAs president Joe Biden, som kommer til G7-møtet i Cornwall som ledd i sin første utenlandstur som president, har foreslått en global minstesats på 15 prosent. Forslaget har fått bred støtte i mange land, så vel som Det internasjonale pengefondet (IMF).

303 nye koronasmittede registrert siste døgn - 93 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 303 koronasmittede personer i Norge. Det er 36 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 301 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 414, så smittetrenden er fallende.

I Oslo er det registrert 93 nye smittede personer. Det er like mange som dagen før.

Taliban erobrer to nye distrikter

Taliban har erobret ytterligere to distrikter i to forskjellige provinser i det sørlige Afghanistan.

Taliban tok kontroll over Shenkai-distriktet i Zabul-provinsen etter en uke med harde kamper og beleiring. Samme dag tok de også kontroll over Gizab-distriktet i Uruzgan-provinsen etter lang kamp med regjeringsstyrkene.

Savnet krepsefisker funnet i live utenfor Frøya

En savnet mannn ble natt til lørdag funnet sterkt nedkjølt i sjøen nord for Frøya i Trøndelag. Mannen var på fisketur da han falt fra båten.

– Vi fikk melding fra en bekymret familie klokken 00.18. Mannen hadde dratt ut for å trekke krepseteiner, men kom ikke tilbake. Ved hjelp av mobilsporing ble mannen funnet sterk nedkjølt, men i live, i sjøen én time senere, forteller vakthavende redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.