Gå til sidens hovedinnhold

I natt: Flaggtyver, nedgang og flørt fra taper

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 6. juni.

Pride-flagg rives ned i Oslo

På Ulsrud og Bøler i Oslo har det vært flere hendelser hvor pride-flagg er blitt stjålet og forsøkt påtent. Flere skoler har også fått frastjålet sine flagg.

Flagget på Bøler skole ble stjålet natt til fredag. Da det ble heist nytt flagg, ble også det stjålet etter få minutter. Det samme skjedde med det tredje flagget.

I alt har fire skoler i Oslo fått frastjålet regnbueflagg.

Trump på banen igjen i North Carolina

I en tale lørdag oppfordret tidligere president Donald Trump republikanerne til å støtte bare kandidater som står for hans verdier foran mellomvalget neste år

I talen til det republikanske partiet i North Carolina lørdag kveld flørtet Trump med muligheten for at han stiller til valg igjen i 2024. Men først vil han fokusere på å gjenerobre flertallet i Kongressen neste år, sa han.

Fire nederlendere hentet hjem fra al-Roj-leiren i Syria

Tre barn og en kvinne ble lørdag hentet ut av al-Roj-leiren i Syria, der slektninger av IS-krigere sitter, av nederlandske diplomater.

Gruppa består av to barn og deres mor, samt en tolv år gammel jente som moren sender hjem, ifølge utenrikspolitisk talsmann for kurdiske myndigheter i Syria, Abdel Karim Omar.

De fire nederlandske statsborgerne ble overlevert til Nederlands ambassadør i Syria og en tjenestemann i det nederlandske utenriksdepartementet.

168 nye koronasmittede registrert siste døgn - 45 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 168 koronasmittede personer i Norge. Det er 77 færre enn samme dag i forrige uke.

I hovedstaden ble det registrert 45 nye smittede personer. De siste sju dagene er det i snitt registrert 290 koronasmittede per dag i Norge. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 384, så trenden er fallende.

Til nå har 1.757.648 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.157.601 personer har fått andre dose.

338 asylsøkere til Norge i år

I årets fem første måneder er det kommet 338 asylsøkere til Norge. Det er mer enn 200 færre enn til samme tid i fjor, viser ferske tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

Vel halvparten av asylsøkerne i år er fra Syria og Eritrea og 36 av asylsøkerne har oppgitt at de er enslige mindreårige. Tallene inkluderer de 50 syriske asylsøkerne som regjeringen i september i fjor besluttet at Norge skulle hente fra Hellas.

Kommentarer til denne saken