EU-lederne er enige om en avtale som innebærer felles gassinnkjøp og deling av gass mellom medlemsland dersom det oppstår gassmangel.

EU-landene er ikke enige om noe pristak på gass, men til gjengjeld er de enige om at EU-kommisjonen skal legge fram forslag til nødbrems som kan brukes dersom det blir stor prisutvikling på gassbørsen TTF. Det fortalte EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen i natt. Tirsdag skal EUs energiministre møtes for å fortsette diskusjonene på grunnlag av nattens enighet.

Ukraina takker Tyskland

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takker Tysklands statsminister Olaf Scholz for leveringen av det tyske luftforsvarssystemet Iris-T. Det første systemet ankom Ukraina for en uke siden. Tyskland ønsker i første omgang å sende fire slike systemer til Ukraina, til en verdi av nærmere 1,5 milliarder kroner.

Hver fjerde unge nordmann har klimaangst

I en studie som ser på følelser og handlinger knyttet til klima i 28 land, var målet å finne ut hvor mange som har klimaangst og hvordan dette henger sammen med det å ta klimavennlige valg, skriver forskning.no. 28 prosent av de norske deltakerne – litt over en firedel – sier de er ekstremt engstelige. Nesten 11.000 23-åringer deltok i studien.

Enighet i helikopteroppgjør

Industri Energi og NHO Luftfart ble i går kveld enige i forhandlingen om avtalen som dekker rundt 100 ansatte i helikoptertrafikken offshore, opplyser Industri Energi. Avtalen, som gjøres gjeldende fra 1. april i år, dekker ansatte i selskapene CHC Helikopter Service, Bristow og HeliOne.

Postnord satser på å ansette egne sjåfører

Av rundt 500 varebilsjåfører som kjører for Postnord, er bare 65 ansatt i selskapet, skriver Klassekampen. Det gir en andel på snaut 12 prosent, mens andelen i Sverige og Danmark ligger på rundt 80 prosent. Til neste år skal selskapet ansette 102 sjåfører. Halvparten av dem skal kjøre varebil, noe som øker andelen ansatte sjåfører til 23,2 prosent, nesten en firedel.

To Zuccarello-scoringer og hjemmeseier for Wild

Mats Zuccarello åpnet scoringsballet da Minnesota Wild vant 4–3 hjemme over Vancouver Canucks. Nordmannen satte også inn det nest siste målet og noterte seg for en assist da lagkamerat Kirill Kaprizov satte inn det avgjørende målet på overtid.