Overtent bolig i Våler

Det brant i en bolig på Braskereidfoss i Våler i Innlandet i natt. Boligen var overtent, og det var en stund fare for spredning. Ved 5.30-tiden hadde brannvesenet kontroll på brannen. Det skal ikke ha vært folk i huset da det begynte å brenne, og alle beboere er gjort rede for, opplyser politiet. Det er ikke meldt om personskader.

Vestland ber om streikefritak

Fylkeskommunen ber om dispensasjon fra lærerstreiken for samtlige lærere ved de åtte videregående skolene som først ble tatt ut i streik. Opplæringsdirektør Bjørn Lyngedal mener følgene av streiken forverrer seg daglig for elevene ved de videregående skolene, skriver Bergens Tidende.

Eksplosjon i Stockholm

En person er pågrepet etter en eksplosjon som blåste ut vinduer på en boligbygning på Södermalm i Stockholm i natt. Det ble ikke meldt om personskader. Hendelsen fant sted natten etter at en sprengladning detonerte og forårsaket store skader i inngangspartiet på en boligbygning i Solna nord for Stockholm.

Biden advarer Russland

USAs president Joe Biden truer Russland med raske og alvorlige økonomiske konsekvenser dersom Moskva annekterer flere områder i Ukraina etter gjennomførte folkeavstemninger i russiskokkuperte områder om å slutte seg til Russland.

– Russlands folkeavstemninger er en farse. De er falske påskudd for å prøve å annektere deler av Ukraina med makt og åpenbart i strid med folkeretten, sier Biden.

Sammenstøt i mexicansk demonstrasjon

Demonstranter og sikkerhetsstyrker støtte sammen i Mexico by i går da flere hundre personer markerte at det er åtte år siden 43 studenter forsvant. Forsvinningen er ennå ikke oppklart. Demonstranter kastet steiner og hjemmelagde eksplosiver mot sikkerhetsstyrkene, som på sin side brukte vannkanoner mot folkemengden. Nærmere 40 politifolk skadd, opplyste lokale myndigheter i natt norsk tid.

Følelsene tok overhånd Federer

Roger Federer brast i gråt – men ikke fordi han og doublepartner Rafael Nadal tapte – da kampen på hardcourten i Laver Cup i London markerte punktum for en fantastisk tenniskarriere. Tårene kom mens applausen runget i tennishallen.

– Takk, kunne publikum lese på leppene til tennisstjernen. Kampen ble vunnet av amerikanerne Jack Sock og Frances Tiafoe, som slo sveitsiske Federer og spanske Nadal 4-6, 7-6 (7-2), 11-9.