Gå til sidens hovedinnhold

I natt: 469 nye koronasmittede, kvinne alvorlig skadet etter utforkjøring i Kragerø og vellykket oppskyting av Space X-rakett

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 6. mai

469 nye koronasmittede personer siste døgn – 109 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 469 nye koronasmittede i Norge. Det er én mindre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 392 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 431, så trenden er synkende.

I Oslo ble det registrert 109 nye smittede som er 27 færre enn samme dag for en uke siden.

Nye protester i Colombia

Tusener av demonstranter fylte gatene i Colombias byer onsdag for åttende dag på rad i nye demonstrasjoner mot landets president Ivan Duque.

Studenter, fagforeninger, urfolksgrupper og andre grupperinger møttes til nye protester både i hovedstaden Bogotá, Medellín og Cali. De protesterer mot regjeringens helse- og utdanningspolitikk, i tillegg til de voldelige metodene politiet har brukt mot dem.

Vellykket oppskyting av Space X-raketten Starship

På femte forsøk greide Space X å lande raketten Starship uten at den eksploderte på basen i Texas.

Den vellykkede flygningen er en suksess for selskapet, som planlegger å bruke raketten til å frakte romfarere til mars i fremtiden.

Den 50 meter lange raketten ble skutt opp noen timer tidligere fra basen i Boca Chica i Texas. Den nådde en høyde på 10 kilometer og utførte diverse manøvrer før den returnerte til basen.

Kvinne alvorlig skadd i utforkjøring i Kragerø

To kvinner i 20-årsalderen ble sendt til sykehus i Skien etter en utforkjøring på fylkesvei 363 i Kragerø natt til torsdag.

– To kvinner som satt uten bilbelte i baksetet, ble skadd. Den ene av dem alvorlig, ifølge helsepersonell på stedet. Begge er sendt i ambulanse til sykehuset i Skien, sier operasjonsleder Eskil Hagen Olsen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Mannen som kjørte bilen, hadde akkurat fått førerkort, men har nå blitt fratatt det.

Sørafrikansk virusvariant i praksis utryddet i Norge

Reisende tok med seg den sørafrikanske virusmutasjonen til Norge minst 20 ganger, men nå er den i praksis utryddet og slått ned i Norge, ifølge FHI. Varianten har utløst utbrudd en rekke steder i landet. 769 har fått påvist smitte, skriver Aftenposten.

I uke 17 ble det bare oppdaget to tilfeller av den sørafrikanske varianten i hele Norge. Ett tilfelle ble påvist i Oslo, som bare har fem tilfeller de siste tre ukene. Ett tilfelle er fra Troms og Finnmark.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken