Tålmodig folkeslag som vi smølværinger er, forstod vi at et to-fergesamband over Edøyfjorden måtte vente noe på seg når corona-krisen slo inn. Samtidig har vi sett at når reiseforbudet ble opphevet, - reiser folk til våre utposter – til slekt og venner, til sine feriehus og utleide rorbuer, til en av landets beste bobilcamper og de flotteste fiskevær! Da må vel administrativ ledelse i Fylkeskommunen og Fjord1 skjønne at det må settes inn ressurser? To ferger over Edøyfjorden var faktisk vedtatt av Fylkestinget fra 2020! Kø-, avlyste turer og venting i timevis har vært en gjenganger for smølværingene og tilreisende i generasjoner!

Vi husker godt da vi i 1957 fikk ferge til Kristiansund, senere til Hitra og Aure. Vi husker godt da Edøysambandet ble åpnet i 1989, og et fåtall trodde det ble nødvendig med avganger hver time. Smøla har vært gjennom tiår med omstilling og gode tider. Det vil bare fortsette!

Smøla har i dag 800 gjestesenger, og hundrevis av fritidsboliger – og alle prognoser tilsier at trafikken til vårt øyparadis vil øke!

Jeg reiste tidlig på 1980-tall til øyparadiset Balerarene (Ibiza, Mallorca og Menorca). Det var litt «com si com sa», for å være sikker på å nå ferga eller flyet måtte du beregne «veldig» god tid. Slik oppleves det faktisk på Smøla i dag – 40 år etter den tid. Vi kan ikke ha det slik! Vi trenger et fergeselskap og en fylkeskommune som gjør sin jobb!

Hadde europeerne «banket på døra» akkurat nå, så har fergekøene vært noen hundre meter lengre. Fra mars måned er det normalt hundrevis av europeere som ferierer på Smøla - hver dag!

Sammen med et oppegående og framtidsretta næringsliv, har Smøla kommune lagt til rette for trivsel, opplevelser, gode senger – og markant økning i tilreisende. Når Møre og Romsdal Fylkeskommune og Fjord1 ikke greier å holde sine forpliktelser, da er det faktisk noen som ikke har gjort jobben sin! To ferger over Edøyfjorden må på plass omgående!