Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan er det mulig å stemme på partiet Høyre?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvordan er det mulig å stemme Høyre etter sykehussaken?

Forslaget om at fødeavdelingen skulle opprettholdes delvis i Kristiansund og delvis i Molde inntil sykehuset på Hjelset var ferdig, skulle vært stoppet av statsminister Erna Solberg fra Høyre og/eller stortingspresident! Hver gang noen prøver å endre eller gjøre noe vedrørende føden i Kristiansund, blir det klubbet ned av helseminister Høie, som påpeker at forvaltningsretten triumfer alt. Stortinget står tilbake som et suppekjøkken, uten evne eller myndighet. Vedtaket der hadde ingen betydning og er å kaste blår i øynene på folk!

Nå sier administrerende direktør i HMR, Øyvind Bakke, at dagens ordning må opphøre. Han må i første rekke ta «hensynet til mor, barn og de ansatte, og dette må komme først». Ord for ord lik det henholdsvis ordføreren fra Høyre i Molde, Dahl, og Høyres Helge Orten sier. Indirekte står Bakke nå fram og sier at sykehuset og føden i Kristiansund har vært drevet uansvarlig i 2 ½ år og at han ikke greier å gjøre noe med det. Er han instruert av politikere fra Høyre?

Les også

– Vårt utgangspunkt er at føden ikke skal få legge ned

Les også

Strid om fødetilbod kan knuse eit heilt fylke

Les også

Fødestenging kom som et sjokk: – Gjør alt for å få føde i Kristiansund

Les også

Samler inn underskrifter for føden – håper på 100.000

Rent hykleri etter min mening. Er det ett sted man kan mye om tilbud og etterspørsel, så er det i Høyre. Det er bare et lønnsspørsmål, så kunne en ha opprettholdt tilbudet – og det hadde vært lite i forhold til de 600 mill.kr. som har vært brukt til «planlegging»! «– Men vi tar heller krigen nå framfor 1 mnd. før valget.»

Æ skjemmes over partiet Høyre, likegyldigheten til fødende og deres pårørende samt Stortinget!

Kommentarer til denne saken