– Det blir herlige sommersanger og lett og god stemning. Hvis du vil gå inn i sommeren med et smil, er dette absolutt noe å få med seg, sier musikalsk leder Rune Tylden.

Frei barnekor inviterer til sommerkonsert i Frei kirke tirsdag klokken 18.30. Dette blir korets første opptreden uten noen former for restriksjoner etter pandemien.

– Dette er et prosjekt barna har jobbet med det siste halvåret. Og vi har alltid fokus på å gi dem veldig profesjonelle rammer i form av lys, lyd og musikere. Det gir en ekstra artig dimensjon, sier Tylden.

Under konserten ledsages barna av anerkjente musikere. I tillegg skal de unge talentene August Sevaldsen Bratlie (trommer) og Hanne Strobel (saksofon) opptre sammen med koret. Dirigent er Cathrine B. Haukenes.

Frei barnekor består av cirka 35 sangglade barn – både gutter og jenter. Koret opplever stadig økt etterspørsel om opptredener, og kan vise til blant annet konsert med Unni Boksasp i 2016, med Maria Arredondo i 2018 og med Helene Bøksle i 2019, samt et samarbeid med Yndlingens musikkorps med prosjektet Torbjørn Egner. I 2020 hadde koret Disney-konsert i Kulturfabrikken, Kristiansund.

Koret har også egne konserter til både jul og sommer. Under pandemien fant koret alternative måter å utfolde seg på – blant annet spilte de inn egen musikkvideo.