Gå til sidens hovedinnhold

Hvilken valgkamp ønsker vi?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi står foran en valgkamp. En valgkamp som de ulike partiene bestemmer form og saklighet gjennom hvordan vi opptrer.

Slik også i Kristiansund.

Jeg vil til å begynne med komme med en lovnad. Jeg skal gjøre mitt for at valgkampen ikke blir et rabalder, utskjelling, hvor man tar mann istedenfor ball.

Grunnen til at jeg begynner slik er Roger Hagen, kampanjeleder i Høyre sine innlegg til meg.

Slik jeg ser det så er vi der i full fart inn i en valgkamp hvor det å sette karakteristikker på motstandere er viktigere enn politisk innhold.

Jeg har valg å svare ut den politiske uenigheten med Hagen i et annet innlegg. Det siste jeg svarer han hvis debattformen ikke endres.

Krenket

Og la meg begynne med meg selv. Hagen er tydelig opprørt og krenket over at jeg i en linje kommenterte at han selv var i bevegelse politisk. Riktig vei hvis han bruker tiden som jeg skrev i et forsøk på å være humoristisk. Dette reagerer Roger Hagen på og skriver: « det synes jeg er komisk, men desperat og vemodig. Jeg blir nemlig også litt trist på Kristiansund AP sine vegne, når de nå legger seg på et slikt lavmål» Sitat slutt.

Les også

Svar til Arne Grødahl og Kristiansund Arbeiderparti

Og når jeg ser at Roger Hagen ble så krenket så er det enkelt for meg å si beklager. Jeg burde ikke nevnt at du selv har byttet parti selv om det ble gjort i en sammenheng hvor du påstår at «Kristiansund Arbeiderparti er i ukontrollert flyt til venstre» sitat slutt.

Det du skriver er jo kun et forsøk på å skremme og sette merkelapp. Noe også andre representanter fra Høyre gjorde i et tidligere innlegg rettet mot meg og Kristiansund Arbeiderparti. Jeg burde uansett ikke svart med noe som tydeligvis ikke var en god spøk.

Når Roger Hagen da velger å rase over at jeg har vært krenkende eller gjør meg og min person til et dårlig poeng så er det lett å tro at Roger Hagen selv er sakligheten selv. De av dere som har lest det første innlegget hans mot meg reagerer nok og tenker at det var jo ikke helt slik. Og det var det ikke.

Jeg valgte selv å ikke svare ut de største usaklighetene i Hagens første innlegg. Da de var så på trynet at jeg valgte å ikke plage leserne med å rippe opp i de tåpelighetene. Nå blir jeg nærmest tvunget til det dessverre.

Når jeg forsvarer at viktige samfunnsoppgaver bør drives av det offentlige svarer Roger Hagen med dette: « Satt på spissen, kan vi trekke dette inn i en rasistisk kontekstuell argumentasjon. En rasisme, eller mer korrekt en diskriminering som ikke er basert på hudfarge, men en kulturrasisme der de som ønsker å skape private arbeidsplasser, private initiativ, privat gründerskap skal fremmedgjøres og demoniseres, ja til og med forbys.»

Tull

Jeg valgte i mitt tidligere svar til Hagen å overse dette. For det første så tar han ikke utgangspunkt i mine påstander. For det andre så vil jeg ikke i en diskusjon om privatisering av sykehjem i Kristiansund ta utgangspunkt i ord som: «rasisme, eller kulturrasisme eventuelt at han i ren fantasi påstår at jeg « demoniserer og vil forby private tilbud» sitat slutt.

Jeg velger fortsatt å overse dette. Da det ikke har noe med det jeg skriver om.

Et siste eksempel på Hagens sakligheter:

Rent politisk så velger han også å sammenligne meg med politiske skikkelser internasjonalt. Nå er det ikke mange i politikken i Kristiansund som blir politisk sammenliknet med internasjonale størrelser så egentlig skulle jeg kanskje blitt litt kry.

Når jeg leste listen over navn Roger Hagen kommer trekkende med så er jeg mer i tvil.

Her er de som jeg ble sammenliknet med: Viktor Urban, Le Pen, Donald Trump, Hugo Chavez og Nicolas Maduro ...

Dette er litt av en rekke. Og jeg føler meg rimelig sikker på at dette ikke var ment som skryt. Og jeg velger også å overse dette tullet. Jeg må dog få lov til å røpe at jeg lo godt når jeg så Roger Hagen sammenliknet meg med Donald Trump. Og jeg må også tilføye at jeg ikke er krenket. Mer fortvilet over at politikken blir rørt sammen til en gryte som ikke handler om politikk men å sette merkelapper.

Jeg skal ikke sitere mere av det som fort kan oppleves som et forsøk på drittslenging og usakeligheter. Jeg vil bare først som sist få slå fast at denne standarden vil jeg ikke lengre besvare. Denne måten å leke politikk overlater jeg til Høyres kampanjeleder Roger Hagen. Så fra nå av velger jeg å avstå fra debatt med Roger Hagen så lenge debattnivået fortsetter slik det er begynt.

Kommentarer til denne saken