Trym Enaasen, Lokallagsleder Kristiansund Senterungdom, Kristiansund

Landbruk har vi drevet med her i Norge i lang tid. Det vi er vitne til er gårdsbruk som legges ned, bønder som må flytte fordi man ikke kan bosette seg i distrikta lenger, og vi importerer mat vi ikke trenger. Under Høyre og Frp sitt styre har det faktisk blitt lagt ned hele 5000 gårdsbruk, ifølge SSB. Er dette slutten på norsk landbruk?

I Norge er vi så heldige å ha mange tusen bønder som jobber for trygg mat, god dyrevelferd og hva enn det måtte være. Selv arbeider jeg på gård og ser virkeligheta av norsk landbruk hver dag. Vi burde være stolte av norsk landbruk. Men hva får bøndene igjen? De blir tvunget til å legge ned gårdene sine som har gått i generasjoner, de blir tvunget til å minske produksjonen fordi vi importerer uren og utrygg mat fra blant annet Tyskland, Sør-Amerika og Afrika.

Minimalt bruk av antibiotika og sprøytemidler gjør at norsk mat er en av den reneste og tryggeste maten i verden.

Jeg mener vi skal satse på norsk landbruk fordi med det sikrer vi arbeidsplasser, sikrer trygg mat til befolkningen, styrker beredskapen og bidrar til verdiskaping.

Jeg vil ha en skikkelig satsing på norsk landbruk. Hvis ikke blir det vanskeligere å ha et landbruk i hele landet med både store og små bruk.

Dessverre har vi ei regjering som heller vil legge ned norske gårder, og som heller vi importere mat fra andre land enn å satse. Jeg har tillit til den norske bonden. Det håper jeg du også har. Jeg oppfordrer deg til å kjøpe norsk!