Hva Rasmussen vil

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Lars Valderhaug svarer på mitt forrige innlegg «Løgner og geriljakrig», og etterspør hva jeg vil. Det fremgikk i mitt forrige innlegg som Valderhaug stort sett unngår å svare på, hvor jeg konkret nevnte tre punkter.

Var oppslutningen om Bunadsgeriljaen uavhengig av at man drøyde et år med å avsløre den egentlige agendaen om å stoppe byggingen av fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal? Eller var dette omdømmebygging for å skaffe seg økt sympati og oppslutning, slik også flere journalister tidlig antydet? Valderhaug synes å mene at de unnvikende svar som geriljaleder Solvik ga i april 2019, med antydninger om muligheten for å bevare sykehuset i Kristiansund, var jamgod med den åpne innrømmelsen året etter, der Bunadsgeriljaen vedgikk at det dreier seg om en omkamp om fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal. Valderhaug er derfor uenig i min påstand at utsettelsen av innrømmelsen var av hensyn til omdømmebygging for å skaffe Bunadsgeriljaen økt sympati og oppslutning. Tror Valderhaug det bare er meg som tviler på om alle de som har gitt sin støtte til Bunadsgeriljaen, også slutter opp om omkampen for å stoppe byggingen av et nytt sykehus, som Bunadsgeriljaen først etter ett år endelig innrømmet? Hvis ikke har man jo oppnådd støtte på falske premisser. Hvem av oss som her er mest troverdig skal jeg overlate til leserne å vurdere.

Valderhaug forfekter fortsatt at en omkamp om fellessykehuset ikke er en kamp for å stoppe byggingen av et nytt sykehus. Å omgjøre beslutningen om fellessykehus for Nordmøre og Romsdal, vedtatt i 2012, vil medføre en ny sykehusprosess lik den forrige, og vil ta om lag 10 år. Helseminister og helseforetakene må forholde seg til den veileder som helsedepartementet har utarbeidet ved bygging av nye sykehus. Også Bunadsgeriljaen må ta dette inn over seg. Mener Valderhaug at enda en slik utsettelse på nye 10 år er en konstruktiv løsning?

Løgner og geriljakrig

Løgn og falske profetar

Løgn, utelatelser og konstruktive løsninger

Valderhaug skrev: «Du har nokre læresveinar som fylgjer deg i tjukt og tynt i avisene sine kommentarspalter, nokre av dei som reine nett-troll. De forgiftar tilhøvet mellom Nordmøre og Romsdal, og fyrer opp under den giftige fogderikrigen.» Nå sier Valderhaug at han ikke har hevdet at jeg opptrer som nettroll. Men han står inne for at jeg forgifter forholdet mellom Nordmøre og Romsdal, og fyrer opp under den giftige fogderistriden. Han hevder derfor at jeg omskriver og tolker hans uttalelser som det passer meg, og at jeg derfor er uredelig da jeg skrev: «Valderhaug fortsetter sin tirade og hevder at jeg og noen læresvenner opptrer som nettroll og forgifter forholdet mellom Nordmøre og Romsdal, og fyrer opp under den giftige fogderistriden.» Igjen overlater jeg til leserne å vurdere hvem og hva som er uredelig.

Valderhaug viser til fogderistriden, men forklarer ikke hvordan helseforetakene og sykehuskrigen der kan påvirkes av fogderiene. Sykehusene forsvant fra fylkespolitikernes ansvarsområde for 20 år siden, da helseforetakene ble opprettet. I helseforetakene er ingen politiker representert. Fogderistriden, der flere kommuner på Nordmøre vurderer å kaste loss til Trøndelag, vil dermed ikke påvirke helseforetakene og sykehuskrigen. Å klargjøre dette kan være med på i hvert fall å dempe fogderistriden, som jeg selvfølgelig ønsker skal legges død. Da må holdninger som «my way or no way» lukes bort, slik Kristiansund og Nordmøre Næringsforum sier. Å bringe fogderistriden inn i debatten må vel være å utvide temaet for debatten, noe Valderhaug beskylder meg for å gjøre.

I fare for enda en gang å omskrive og tolke Valderhaug sine uttalelser ser jeg hans beskyldninger om at jeg fyrer opp under fogderistriden og forgifter forholdet mellom Nordmøre og Romsdal, som et patetisk forsøk på å bringe til taushet de som kritiserer Bunadsgeriljaens kamp for å stoppe fellessykehuset. Å forsøke å kneble meningsmotstandere med slike hersketeknikker hører ikke hjemme i et demokrati. Det bidrar heller ikke til å dempe fogderistriden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken