Onsdag kveld ble hurtigruteskipet MS «Nordnorge» evakuert i Ålesund.

– Hurtigruten MS «Nordnorge» har mottatt en melding inn til skipet som har medført at skipet som ligger i Ålesund er evakuert. Passasjerene er samlet på hotell i sentrum, mens undersøkelser på skipet pågår, opplyste Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter i 20.15-tiden.

Skapte bekymring

Politiet meldte at de hadde kontroll på skipet og at passasjerene var evakuert.

– Meldingen til skipet er vag, men skaper bekymring, skrev politiet videre.

Skipet lå til kai i Ålesund da den mulige telefontrusselen kom inn. Pressekontakt Martin Henriksen i Hurtigruten fortalte til Dagbladet at skipet mottok en anonym telefonsamtale som i verste fall kunne oppfattes som en trussel.

– Vi har ingen indikasjoner på at dette er reelt, men som et føre-var-tiltak kontaktet skipet politiet. Politiet vil nå foreta undersøkelser, sa Henriksen.

– Ingen realitet

Klokken 21.21 opplyste Møre og Romsdal politidistrikt at situasjonen var avklart.

– Vi har avklart trusselen og funnet ut at meldingen som er ringt inn ikke har noe realitet. Saken vil bli etterforsket videre, men vi anser det som helt trygt å sende passasjerer tilbake til skipet. De vil forlate havnen straks de er klar, melder politiet.

«Nordnorge» er på nordgående rute, og skal ifølge ruteplanen legge til kai i Kristiansund klokken 02.45 natt til torsdag. Det blir trolig forsinkelser på ruten som følge av trusselmeldingen.

MS «Nordnorge»

  • Bygd ved Kværner Kleven i 1997 og renovert i 2016 med det Hurtigruten beskriver som «et moderne arktisk-inspirert interiør».
  • Har 476 senger og en passasjerkapasitet på 590.
  • Er 123,3 meter lang og 19,5 meter bred, med en bruttotonnasje på 11.384 tonn.
  • Inneholder eller tre restauranter, badstue, treningsrom, to boblebad på dekk, bar, konferanserom og butikk.

Kilde: Hurtigruten