Gå til sidens hovedinnhold

Hurtigruten kommer tilbake til Kristiansund: – Det blir viktig

Artikkelen er over 1 år gammel

Ledende havneinspektør Svein Skomsøy i Kristiansund og Nordmøre Havn ser fram til at hurtigrutetrafikken gradvis skal normalisere seg.

Natt til torsdag 18. juni klokken 02.30 kommer hurtigruteskipet «Finnmarken» til Kristiansund. Dette er første gang et hurtigruteskip kommer innom byen siden Hurtigruten innstilte alle sine seilinger i forbindelse med koronapandemien.

«Finnmarken» er det første skipet som starter opp igjen, når det går fra Bergen på sin nordgående rute tirsdag 16. juni.

Deretter følger «Richard With» 19. juni, «Trollfjord» 21. juni og «Midnatsol» 24 juni. De fire skipene følger sine opprinnelige seilingsplaner fram og tilbake mellom Bergen og Kirkenes, og skal dermed innom Kristiansund på sin ferd.

I havn hver tredje dag

Oppstart for øvrige skip vil bli vurdert fortløpende, opplyser Hurtigruten på sine nettsider.

Det er rundt tre måneder siden det sist var et hurtigruteskip i Kristiansund. Siden andre halvdel av mars har Hurtigruten kun seilt en reserverute Bodø–Kirkenes i Nord-Norge.

Erfaringer med opptrappingen med de første fire skipene vil legge grunnlag for videre vurderinger hos rederiet.

– Det er godt at ting gradvis begynner å normalisere seg, og vi ser fram til å ønske Hurtigruten velkommen tilbake. De vil innledningsvis betjene havnen omtrent hver tredje dag. Det blir viktig både for godstransporten, lokalpassasjerer og feriereisende, sier ledende havneinspektør Svein Skomsøy i Kristiansund og Nordmøre Havn, i en pressemelding.

Smitteverntiltak

Etter koronautbruddet har Hurtigruten innført hundrevis av små og store tiltak for å sørge for at det er trygt om bord, både for gjester og mannskap. Allerede strenge smitteverntiltak har blitt strammet inn ytterligere.

– Tiltakene spenner fra strengere renholdsprosedyrer og hyppigere rengjøring av fellesarealer, til redusert antall gjester for å sørge for at det er godt med plass og mulighet til å holde god avstand til andre reisende. Vi vil fortsette å følge situasjonen tett og vil tilpasse oss dersom situasjonen skulle endre seg. Vi har også et tett samarbeid med helsemyndighetene, og følger alle råd de kommer med, skriver konsernsjef Daniel Skjeldam på selskapets nettsider.

Kommentarer til denne saken