Finaleuka er godt i gang på «Farmen» og onsdag ble det klart hvem som sikret seg en plass i den gjeve semifinalen.

Etter gårdskonkurransene var ved veis ende, var det klart at Andrea Rosli (24), Henrik Eijsink (26) og Bente Rabba (54) møtes til semifinale førstkommende søndag.

Selv om de tre deltakerne har imponert i finaleukas konkurranser, kan imidlertid Rabba - ifølge Nettavisen - avsløre at det var en ting hun fryktet under den konkurransedrevne uka.

– Var sliten hele veien

Nettavisen kunne i forrige uke skrive at Rabba har vært gjennom et langt og krevende sykdomsmareritt. Det hele begynte i 2006 da hun ble feil operert, og med årene som fulgte har hun vært gjennom flere operasjoner, fått diagnosen ME og slitt med depresjon.

Det er vanskelig å se for seg at hun i det hele tatt har kunnet delta i «Farmen», jobbe og leve livet som normalt. Men for å holde seg frisk avhenger det av at hun spiser mat som et betennelsesdempende og får nok hvile.

– Det store problemet for meg var jo at det var så mye betennelsen i kroppen min. Betennelser i hele systemet, da spesielt i hodet og i armene, fortalte Rabba til Nettavisen tidligere i høst.

Kosten og det harde arbeidet på «Farmen» er ikke i nærheten av ideelt for Rabba, som forteller til Nettavisen at mot slutten av oppholdet kjente hun at hun begynte å bli sliten og slet med betennelse i kroppen og hodet.

– Jeg var sliten hele veien, men jeg arbeidet jo likevel, sier Rabba og fortsetter:

– Mitt problem er at jeg mister hukommelsen når jeg blir syk. Jeg blir utmattet og får ikke med meg ting, og om du hadde spurt om «hvor mange dager det er i året» eller «hva heter sønnene dine», så hadde jeg ikke hatt svaret. Jeg merket gjennom oppholdet at det ble verre og at jeg husket mindre og mindre.

I frykt for å skjemme seg ut, bestemt derfor 54-åringen seg for å ta kontakt med produksjonen under finaleuka.

– Jeg var redd for å skjemme meg ut skikkelig. Tenk om jeg hadde havnet i en konkurranse hvor jeg fikk enkle spørsmål som «hvem er statsminister i Norge» eller lignende. Svaret ville ikke ha fantes oppe i hodet mitt, så jeg fikk litt småpanikk.

– Forsvarlig

Jan-Petter Dahl, pressesjef i TV 2, sier til Nettavisen at produksjonen alltid lytter til deltakerne når de kommer med bekymringer under oppholdet, men vil ikke gå inn på hva som skal ha blitt sagt i samtalene mellom produksjonen og Rabba.

Pressesjefen har også fått spørsmål om produksjonen visste om Rabbas helseutfordringer og om det var forsvarlig at hun deltok i et så krevende program.

– Det ligger et svært grundig arbeid bak utvelgelsen av deltakere til «Farmen». Helseopplysninger fra den enkelte deltaker er selvsagt en faktor her. Bente delte følgelig også sine helseopplysninger med produksjonen før deltakelsen.

– I samråd med Bente selv har produksjonen vurdert det som forsvarlig at hun var med på «Farmen».

Den store «Farmen»-finalen ser du søndag fra kl. 20:00 på TV 2!