Kjære ansatte på fødeavdelingen i Kristiansund!

Vi vet dere står i nok en svært tung og krevende situasjon, vi vet dere er slitne, vi vet dere er lei.

For dere som har vært der før, og for dere som opplever kampen for første gang, vi forstår det er tungt!

Uten dere er det ikke håp, uten dere slukker man lyset på avdelingen for godt. Vi ber dere så inderlig om å ha is i magen og mot i sinnet, nok en gang. Selv om det ikke virker slik, selv om ord og lovnader har mistet sin mening så skal fødeavdelingen åpne igjen, noe annet vil vi i Bunadsgeriljaen og folket på Nordmøre aldri godta.

Vil hamre på døren

Det er et stortingsvedtak for en grunn, og vedtaket er ikke verdiløst. Stortinget åpner til høsten, og når alle politikere og ministere i regjeringen er tilbake på jobb, kan vi ikke forstå annet enn at det blir krav om å gjenåpne straks. Jeg vil selv stå å hamre på døren til Stortinget til fødeavdelingen blir åpnet, hvis dere orker å holde ut med meg er det håp!

Jeg planlegger selv familie i framtiden, og mine barn skal bli født i Kristiansund, og det vil være mulig om vi holder sammen og holder ut denne vanskelige tiden! Det er aldri forgjeves, å kjempe for nærhet og trygghet.

Vil ha omsorg og tid

Blant folket, både nybakte og erfarne mødre, roses det varmt om kvaliteten og personalet på fødeavdelingen i Kristiansund. Det er det jeg ønsker å komme til, en fødeavdeling med hjerterom, med omsorg og tid. Jeg sier ikke at det ikke finnes på andre avdelinger, men de fleste sammenslåtte avdelinger er underbemannet, overfylte og kaotiske. Jeg ønsker nærhet, trygghet og jeg vil ha min fødeavdeling i Kristiansund, jeg trenger at dere holder ut.

For oss er dere helter. Rett på kappa deres, så skal vi gå den siste veien mot mål sammen.

Les også

Å holde fødeavdelinger åpne er en del av helseforetakenes jobb

Les også

Kristiansund AP: – Klart krav om åpen fødeavdeling

Les også

Står helseforetakene over Stortinget og regjeringen?