Gå til sidens hovedinnhold

Høgskolesenteret og Atlanten samarbeider om tilbud

Artikkelen er over 2 år gammel

Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU) og Atlanten videregående skole har gått sammen for tredje år på rad om å tilby forkurs i realfag.

– Dette er et tilbud som skal gi flere muligheten til å starte på høyere utdanning som har karakterkrav eller krav om realfag. Forkurset starter onsdag 4. september, og det er enda mulig å melde seg på, sier Jøran Gården, daglig leder ved Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU) i en pressemelding.

Han skriver videre at forkurset skiller seg fra mange andre forkurs i landet, da dette så å si er gratis. Det eneste deltakerne må betale for er eksamensavgift og pensumlitteratur i de fagene de skal ta.

– Jobben må deltakerne gjøre selv, men vi skal gjøre det vi kan for å bidra til at de lykkes. Tilgjengelighet og pris er et hinder for mange. Ved å tilby dette forkurset nesten helt gratis og med tilgang på øvingstimer hver uke, håper og tror vi at vi kan styrke realfagskompetansen til mange, sier Gården.

– Vi ser jo at det er mange søkere som ikke kvalifiserer til drømmestudiet sitt. Det er synd og kan løses hvis man er villig til å legge ned jobben som kreves. Dette ønsker vi å bidra til. Det er ikke mulig å ta norsk hos oss, men vi kan hjelpe de på veien mot en matematikk- og fysikkarakter som kan være med og sikre de en studieplass her eller der, fortsetter Gården.

Les også

De vil være med på den maritime oppturen

Nett

All undervisning foregår på nett, i tillegg vil det bli arrangert øvingstimer hver onsdag på Høgskolesenteret i Kristiansund. For dem som ikke bor i byen, er det også mulig å få veiledning på nett.

Arrangørene oppfordrer sterkt til å møte til øvingstimene hver onsdag, der vil de møte Gabriel Slørdahl, som til daglig er lektor i realfag ved Atlanten videregående skole.

– Gabriel er brennende engasjert i realfag og sitter på kompetansen som kan styrke deg godt på veien mot eksamen og videre studier, sier Gården.

Kommentarer til denne saken