Hoem jubilerer - og kommer til KKKK

Edvard Hoem kommer til Kristiansund Kirke KUnst Kulturfestival. (Foto: Paal Audestad)

Edvard Hoem kommer til Kristiansund Kirke KUnst Kulturfestival. (Foto: Paal Audestad)

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er 50 år siden han debuterte som forfatter. Og i mars fylte han 70. Under Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival i september får vi et tett møte med Edvard Hoem og hans tekster, sanger og salmer.

DEL

Mangeårig makker Henning Sommerro (fra Surnadal) er med på ferden når klangturnéen «Edvard Hoem 70/50» kommer til Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival. Med seg på konserten blir også jazzpianist Dag-Filip Roaldsnes og sanger Hilde Brunsvik.

Henning Sommerro får vi se i flere konstellasjoner under årets KKKK-festival, både som musiker og komponist. Han har laget årets bestillingsverk og skriver en ouverture til festivalen.

– Jeg gleder meg til å høre «Lyden av festivalen». Dette blir framført på åpningskonsertene sammen med «Stabat Mater», sier festivalens daglige leder, Kine Gyldenskog.

Sterk solistrekke

Årets KKKK-festival går av stabelen 11. - 22. september, og de første artistene kunne festivalledelsen slippe torsdag.

Åpningskonserten er Rossinis «Stabat Mater» med solister, kor og orkester. En særdeles sterk solistrekke består av Berit Norbakken Solset, Marianne B. Kielland, Håkon Kornstad og Natanael Uifalean.

– Tradisjonen tro har vi åpningskonserter i storformat. I år er det Rossinis «Stabat mater» som skal trollbinde publikum. Teksten er en katolsk hymne fra 1200-tallet som skildrer Marias lidelser under korsfestelsen av hennes sønn. Rossinis versjon skapte både jubel og skepsis. Noen av ariene er svært dramatiske og teatralske, mens i kordelene viser Rossini nære bånd til den wienerklassiske tradisjonen. Var dette kirkemusikk eller opera? Kom, hør og bedøm selv, sier Kine Gyldenskog.

Høyt nivå

Schola Sanctae Sunnivae er et vokalensemble med 14-18 kvinnelige sangere på høyt nivå. Trondheimsensemblet er et av få ensembler som tar vare på gregoriansk sang knyttet til Nidaros og norsk middelalderhistorie. Helt siden starten i 1992 har Schola Sanctae Sunnivae sett det som sin hovedoppgave å restaurere, dokumentere og presentere gregoriansk sang fra tidlig middelalder.

Anne Kleivset (fra Halsa) er dirigent og kunstnerisk leder.

Tre kvinner

Margit kommer til KKKK med en sterk forestilling om tre kvinner fra tre ulike hundreår og fortellingen om deres liv og skjebne: «Stilt trør kvinner i sørgedans».

Myhr er folkemusiker, sanger og danser på heltid. Hun trakterer ulike strengeinstrument og er blant annet aktuell med vokalgruppa Kvedarkvintetten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken