Gå til sidens hovedinnhold

HMR med klar melding til folket: – Sykehusene er trygge!

Helse Møre og Romsdal vil berolige engstelige innbyggere.

– Det er trygt å være pasient i Helse Møre og Romsdal.

Slik åpner Helse Møre og Romsdal en pressemelding som er sendt ut tirsdag 23. mars.

Bakgrunnen for at helseforetaket sender ut denne meldingen er at ansatte i HMR opplever at flere pasienter tar kontakt og at noen velger å utsette timene sine ved sitt lokale sykehus. Dette skjer i sammenheng med smitteøkningen av korona i Møre og Romsdal og ellers i landet.

– Pasienter tar kontakt med oss og er engstelige for koronasmitte ved sjukehuset. Dei treng ikke å bekymre seg og skal føle seg trygge på at de ikke vil utsette seg for koronasmitte ved å oppsøke sykehusene våre, seier Torstein Hole, fagdirektør i Helse Møre og Romsdal.

Fagdirektøren kommer med en klar oppfordring til innbyggerne om at det er helt avgjørende for helsa til mange at de kommer til oppsatt time. Han påpeker at mange pasienter gjennomgår viktige behandlingsforløp og det er særs viktig at de ikke får at avbrudd i behandlingen.

– Også pasienter som blir akutt syke med behov for oppfølging fra spesialisthelsetjenesten må kontakte oss. Vi har strenge smitteverntiltak ved sykehusene og det skal derfor være trygt for våre pasienter å komme til behandling, seier Hole.

Kommentarer til denne saken