HMR hever beredskapsnivået til gult

– I nåværende situasjon vil sykehusene potensielt få stor belastning av smitteførende pasienter med isoleringsbehov, sier Øyvind Bakke, administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal.

– I nåværende situasjon vil sykehusene potensielt få stor belastning av smitteførende pasienter med isoleringsbehov, sier Øyvind Bakke, administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal. Foto:

DEL

Administrerende direktør Øyvind Bakke i Helse Møre og Romsdal besluttet torsdag morgen å heve beredskapsnivået til gult.

I en pressemelding skriver helseforetaket at befolkningen nå må forberede seg på at situasjonen vi er i vil ta tid og er den nye normalen.

Gul beredskap blir etablert når «det har oppstått en uavklart situasjon eller det er stor fare for at en uønsket alvorlig hendelse kan inntreffe».

Flere konsekvenser

– I nåværende situasjon vil sykehusene potensielt få stor belastning av smitteførende pasienter med isoleringsbehov. Det er da fare for at de ordinære ressursene ikke strekker til. Derfor hever vi beredskapsnivået for å være i bedre stand til å planlegge for dette, sier Bakke i pressemeldingen.

Det vil konkret får disse konsekvensene, opplyser Helse Møre og Romsdal:

  • Planlagt aktivitet vil bli vurdert fortløpende, dette gjelder både kirurgisk aktivitet og poliklinisk aktivitet.
  • Kursaktiviteter innen pasient- og pårørendeopplæring hvor pasientgrupper samles fysisk blir utsatt eller avlyst
  • Det vil bli ytterligere restriksjoner i reise- og møteaktivitet for ansatte.

Får prøvesvar i dag

Helseforetaket skal torsdag klokken 17 ha en pressekonferanse ved Ålesund sjukehus for å opplyse om siste nytt.

Da vil endelig prøvesvar foreligge for pasienten som er innlagt på Kristiansund sjukehus, samt to andre mistenkte tilfeller som er innlagt på Volda sjukehus og Ålesund sjukehus.

Artikkeltags