Kjenner du igjen noen av disse?

Gamle dager: Bildet viser unger og barnehageansatte ved Stella Maris for over 50 år siden.

Gamle dager: Bildet viser unger og barnehageansatte ved Stella Maris for over 50 år siden.

Artikkelen er over 4 år gammel

De gikk på Stella Maris da barnehagen var ung. Nå fyller den 60.

DEL

Kristiansunds eldste barnehage er 60 år. Det feires over to uker.

Barna på bildet gikk på Stella Maris for over 50 år siden. Kjenner du noen av dem, vil vi gjerne vite om det på redaksjonen@tk.no.

Stella Maris på Kirkelandet går inn i juni med storfeiring av barnehagens 60-års jubileum.

Allerede 1. juni startet markeringen med den årlige sammenkomsten med Blåtoppen barnehage. Bollebaking og fotballkamp er en velholdt tradisjon, og i år endte kampen med uavgjort.

– Det var nesten 100 unger her i dag, sier Reidun Myrstad, enhetsleder ved Stella Maris.

Generasjoner

Istedenfor å velge en av barnehagene nærmest hjemmet, bestemte Linda Mjønes seg for å heller la dattera Lykke Kristin gå ved Stella Maris.

For 38 år siden gikk Mjønes selv på barnehagen, og forteller at hun minnes stedet som en veldig koselig plass med et godt og trygt miljø.

– Lykke Kristin trives godt her. Det er nesten så vi sliter med å få henne med oss hjem, sier mamma Linda.

Grunnet lange tradisjoner, er det ikke helt uvanlig at ansatte ved barnehagen enten har gått der selv, eller at barna ved Stella Maris har hatt foreldre, besteforeldre eller oldeforeldre med tilknytning til stedet.

Tone Ødegård og Bente Stene var begge barnehageunger ved Stella Maris for over 35 år siden. Nå jobber de der.

– Jeg tenkte mer over det da jeg startet for tolv år siden. Jeg husker at alt her føltes mye større og skumlere ut som barn. Et av de klareste minnene er fra da jeg fortalte alle andre ungene at Elvis var død, ler Ødegård.

Kulturbarnehage

Barnehagen, som i dag har 45 plasser og 17 ulike kulturbakgrunner blant barna, ble fram til 1971 drevet av nonner med tilknytning til den katolske kirke. Etter at kommunen tok over, var det viktig å fortsette og bygge på de gamle pedagogiske tradisjonene. Nemlig å blant annet vektlegge tankene bak lekens betydning for barnets utvikling. Stella Maris er i dag en såkalt kulturbarnehage.

–Ved å gi barna inntrykk, får de uttrykke det gjennom kunst, dans, sang og teater. Vi har kulturell interesse for det som skjer i bybildet. Ungene synes det er kjempestas, sier enhetslederen.

Piknik og sjørøverfest

Til tross for at årsdagen er i oktober, velger barnehagen å kjøre jubileumsmarkeringen nå før sommeren. Feiringen består av blant annet åpen dag onsdag 10. juni, hvor det inviteres til underholdning, kaffe og kaker. I tillegg feires det med busstur, sjørøverfest, kurvfest og pikinik.

– Neste uke besøker ungene et gårdsbruk på Eide. På turen får ungene oppleve Atlanterhavsveien med buss, sier enhetslederen.

Artikkeltags