Sist lørdag var Hilde Halseth på Hestholmen Retrofestival i Valsøyfjord, da som medlem i bandet til Terje Tysland. De sørget for å få opp kjempestemning blant publikum som var tilstede.

Hun ble kontaktet av Tysland i 2016, og har vært medlem i bandet hans siden. Der spiller hun tverrfløyte og synger.

Men Rennebu-artisten Hilde Halseth er også soloartist med eget band, og skriver selv låtene hun framfører.

10. juni i år opptrådte hun på Otnesbrygga, hvor hun hadde konsert med Anders Sinnes fra Kyrksæterøra som akkompagnatør på gitar.

De som var til stede der, fikk høre henne framføre to sanger som hadde sin urpremiere der, i tillegg til mange andre. Publikum mente det var en kjempebra konsert, der hun foruten å synge, også spilte både gitar og tverrfløyte.

Hun er kanskje ikke så kjent i Møre og Romsdal ennå, noe hun i aller høyeste grad fortjener å bli. Rundt om Trøndelag har hun spillejobber så å si hver helg, og 29. juli slapp hun sin nyeste singel med en sommerlåt.

«Du æ ei stjerne» som låten heter, handler om sommer og forelskelse. Det er noe som aldri kommer til å gå av moten. Både ungdom og de eldre kan bli berørt av det det fenomenet, og en ny forelskelse fortjener en ny sang, mener Hilde Halseth. Det kan også være noen andre man har i livet, som man synes er en stjerne, legger hun til.

I den nye låten «Du æ ei stjerne» formidler Hilde Halseth stemningen på en nydelig måte med fløyelsmyk fløyte og en vár, vakker stemme.

En musikkvideo hører også med i lanseringen av den nye låten. Samtidig røper hun at hun også har et par låter til som skal spilles inn og slippes i løpet av høsten.