– Man leser om så mange triste skjebner nå, og jeg får vondt i mammahjertet når jeg tenker på at det kan være familier i området som ikke har råd til slikt, sier Dromnes.

Forrige helg la hun ut en annonse på Finn.no, hvor hun oppfordrer de som ikke har råd til å kjøpe julestrømpe til barna sine til å ta kontakt.

«Jeg ønsker å glede et par barn med julestrømpe med barnets navn på, fylt med godteri & en liten leke. Send meg gjerne en melding dersom du ikke har anledning til å prioritere den slags, og er interessert (husk å oppgi barnets kjønn og alder). Velger ut noen i neste uke!», skriver Dromnes i annonsen.

Ble inspirert av sønnen

Dromnes forteller at det var sønnen hennes som først inspirerte henne til å gi litt til de som har det vanskelig på grunn av økonomi i jula.

– Det startet faktisk i 2016 da sønnen min, som da var fire år gammel, kom bort til meg og sa: «Mamma, siden vi har mye penger og alltid har masse mat, kan vi ringe på hos mennesker som er fattige og gi de en pose med mat, som de kan få av oss?». Det han sa traff meg, og jeg ble så stolt. Den jula handlet vi inn litt mat som vi leverte til noen personer som trengte det, sier Dromnes.

Sønnens ord satte seg i Dromnes, og de neste årene fortsatte hun å handle inn mat eller julestrømper som hun leverte til noen som ikke hadde råd til å kjøpe det selv.

– Det ble stopp da korona kom, men i år vil jeg gi ut julestrømper igjen. Jeg har pleid å legge ut innlegg på Facebook-grupper tidligere, men i år tenkte jeg å prøve på en Finn-annonse. Jeg håper jo også at jeg kan inspirere andre til å gjøre det samme, sier hun.

Vil gi til kristiansundere

Dromnes forteller videre at hun har fått flere henvendelser på annonsen, men ingen fra familier i Kristiansund.

– De som har kontaktet meg er fra Oslo, Bergen og andre steder i landet, og jeg ønsker å gi til familier som bor i Kristiansund. Jeg har ikke satt noe tall på hvor mange julestrømper jeg kommer til å gi ut ennå – det kommer an på hvor mange forespørsler jeg får etter hvert, sier hun.