Hett for kokainsmuglere i Antwerpen

Det er varmt på havna i Antwerpen, hvor to menn på et vis hadde klart å låse seg inne i en konteiner med kokain. De ble berget av politiet etter å ha ringt nødetatene.

Det er varmt på havna i Antwerpen, hvor to menn på et vis hadde klart å låse seg inne i en konteiner med kokain. De ble berget av politiet etter å ha ringt nødetatene. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mennene som låste seg inne i en konteiner på havna i Antwerpen, hadde ikke dagen. Ikke bare var det Belgias varmeste dag, konteineren var også full av kokain.

DEL

Belgia satte ny varmerekord med over 40 grader onsdag, og oppholdet i den glovarme konteineren ble derfor raskt uutholdelig for de to.

I sin desperasjon så de til slutt ingen annen utvei en å ringe politiets nødnummer. Da politifolkene etter to timers leting på det enorme havneanlegget til slutt fant den riktige konteineren, veltet det to halvnakne og svært varme karer ut.

En video av aksjonen dukket senere opp i sosiale medier og viser hvordan politifolkene heller vann over de to utmattede og uttørkede mennene.

Ifølge belgisk påtalemyndighet har de to, som er hjemmehørende i Antwerpen-området, erkjent at de tok seg inn i konteineren for å hente ut kokainlasten. De er nå siktet for narkotikasmugling og deltakelse i en kriminell organisasjon.

Det er ikke kjent hvor store mengder kokain det var snakk om, men ifølge avisenGazet kan det ha vært flere hundre kilo.

I 2018 ble det beslaglagt over 50 tonn kokain på havnen i Antwerpen, det meste noensinne.

Fra varmt til varmere i Europa

Europa lider under varmen, og i det ene landet etter det andre settes det nå varmerekorder på godt over 40 grader.

I Paris krøp gradestokken opp til 42,4 grader torsdag, og den gamle rekorden på 40,4 grader fra 1947 ble dermed knust.

Den høyeste temperaturen som noensinne er målt i Frankrike, ble registrert i Vergargues nær Montpellier i juni. Der viste gradestokken hele 46 grader.

Myndighetene i Paris advarer nå mot sportsaktiviteter, unødvendige reiser og alkohol. Folk har fått beskjed om å drikke masse vann og sjekke at eldre slektninger og naboer har det bra.

Blir varmere

Også i Tyskland er det satt ny varmerekord det siste døgnet med 40,5 grader i Geilenkirchen i Nordrhein-Westfalen onsdag kveld. Den ble slått alt torsdag, da det ble målt 41,5 grader i byen Lingen i Niedersachsen.

Varmerekorder ble også slått i Belgia og Nederland onsdag, men heller ikke disse fikk leve lenge.

Torsdag ble det satt ny rekord i Deelen i Nederland med 41,7 grader, mens den nye rekorden i Belgia lød på 40,6 grader og ble målt på militærbasen Kleine-Brogel.

Britene svetter

Også britene opplever rekordvarme, og torsdag ble den forrige julirekorden på 36,7 grader slått da det ble målt 36,9 grader ved London-flyplassen Heathrow.

Den høyeste temperaturen som noen gang er registrert i Storbritannia, er 38,5 grader. Den ble målt i Kent i august 2003, men står ifølge meteorologene for fall.

Alt torsdag morgen ble det målt 34 grader i Kew Gardens i London, og det var ventet en usedvanlig varm og fuktig dag med massevis av solskinn.

Storbritannias meteorologiske institutt, Met Office, viser til forskning som sier at hetebølger vil komme stadig hyppigere, kanskje så ofte som annethvert år, på grunn av klimaendringene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken