Her løftes 3.500 tonn på plass: – Utrolig stolt

Dvalin-modulen er bygget ved Aibel-verftet i Haugesund på oppdrag for Equinor, som er eier av Heidrun-plattformen.

Dvalin-modulen er bygget ved Aibel-verftet i Haugesund på oppdrag for Equinor, som er eier av Heidrun-plattformen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

På Dvalin-feltet, som ligger om lag 260 kilometer nord for Kristiansund, ble det i helgen utført en vellykket løfteoperasjon. En 3.500 tonn tung modul ble løftet om bord på Heidrun-plattformen på feltet. Løfteoperasjonen tok tre timer, operasjonen ble utført lørdag 3. august.

Dvalin-modulen er bygget ved Aibel-verftet i Haugesund, på oppdrag for Equinor, som er eier av Heidrun-plattformen. Det har tatt to og et halvt år å ferdigstille modulen, på den tiden har det gått med 3.5 millioner arbeidstimer, det forteller Thomas Kainer. Han jobber i Wintershall Dea – som eier 55 prosent av feltet.

– Så langt er det godt med 3.5 millioner arbeidstimer på Dvalin-prosjektet uten en eneste alvorlig personskade. Selv om HMS-statistikk er ferskvare, er jeg utrolig stolt over at prosjektet har hatt en så tydelig oppmerksomhet på å drive trygt og forsvarlig, samtidig som prosjektplanen holder, sier Kainer i en pressemelding.

Opp mot 700 verftsarbeidere har brukt to og et halvt år på å bygge en egen gassbehandlingsenhet til Dvalin-feltet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken