Her kan du ta årets influensavaksine: – Det er viktigere enn noensinne å ta influensavaksine

Kristiansund kommune kommer til å bruke Braatthallen til massevaksinering. (akrivfoto)

Kristiansund kommune kommer til å bruke Braatthallen til massevaksinering. (akrivfoto)

Fikk du SMS fra kommunen? Nå inviteres innbyggere til å vaksinere seg blant annet for å unngå å få både korona og vanlig influensa samtidig.

DEL

Samtlige innbyggere i Kristiansund mottok en tekstmelding fra kommunen lørdag formiddag. I meldingen oppfordrer kommunen folk i risikogruppen å ta årets influensavaksine.

Dette vil bli gjort i Braatthallen 22. til 25. oktober. Kommunen vil først gi tilbud om vaksinen til gravide, alle fra fylte 65 år, barn og voksne med alvorlig eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, pårørende til alvorlig eller kronisk syke og helse- og omsorgspersonell. Øvrige innbyggere får senere.

Dette er ikke en vaksine mot korona, men sesonginfluensa. Du skal likevel bestille vaksinering på https://c19.no/influensa, alternativt kan tid bestilles på influensatelefonen 71573700.

(Saken fortsetter under bildet)

Unngå dobbel-infeksjon

Kommuneoverlegen i Kristiansund sier det er veldig viktig å ta influensavaksine, for å unngå å være så uheldig at du får både vanlig influensa og korona samtidig.

– Det er viktigere enn noensinne å ta influensavaksine. Risikoen for en dobbeltinfeksjon, altså covid-19 sammen med den vanlige influensaen. Summen av to infeksjoner til samme tid, kan medføre et krevende sykdomsforløp. I tillegg er det ofte ikke mulig å skille influensa og covid-19 fra hverandre, et influensautbrudd vil derfor svekke beredskapen i kommunen, fordi alle med influensa må også testes for covid-19, sier Kommuneoverlege Askill Sandvik.

Kommunen oppfordrer også til at det er ekstra viktig at helsepersonell vaksinerer seg. Både for å unngå fravær og for å unngå å smitte andre.

 Kommuneoverlege Askill Sandvik og beredskapsleder Torbjørn Sagen gjennomfører massevaksinering i neste uke.

Kommuneoverlege Askill Sandvik og beredskapsleder Torbjørn Sagen gjennomfører massevaksinering i neste uke. Foto:

Trene på massevaksinering

I påvente av koronavaksinen, er dette en god mulighet for kommunen til å trene på massevaksinering i Bratthallen. Dette vil bli nyttig lærdom når det kommer en etterlengtet vaksine mot covid-19.

– Vaksinasjonen vil skje i trygge og gode rammer, med alle smitteverntiltak på plass. Det er god avstand, hygiene og alle involverte skal bruke munnbind. Dette blir utlevert ved ankomst i Braatthallen. Vi anbefaler at alle personer i risikogruppen, samt helsepersonell, tar årets vaksine, sier kommunikasjonssjef Tore Lyngvær.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken