– Jeg har tenkt en god stund. Å være ordfører er en utrolig spennende jobb, men det er også tøft. Som ordfører er man på 24/7 i alle fall 51 uker i året, det er mer som en tilstand. Det er en voldsom slitasje i det, så da er det bedre å slutte før en ikke klarer å stå i det, sa Dahl (68) til Romsdals Budstikke da avgjørelsen var tatt.

Dahl har vunnet tre valg og har sittet som ordfører i Molde siden 2011.

Molde Høyre måtte finne en ny kandidat til toppen av lista foran neste års valg, og onsdag ble Trygve Grydeland (36) enstemmig valgt som partiets ordførerkandidat.

– Glad og ydmyk

– Jeg er svært glad og ydmyk for tilliten som partiet har gitt meg. Det er utrolig motiverende, og jeg går med entusiasme inn for å overbevise velgerne om at vi i Høyre fortsatt har den beste politikken for å utvikle moldesamfunnet videre, sier Grydeland i en pressemelding fra Molde Høyre torsdag formiddag.

Han legger til:

– Jeg er overbevist om at vår størst utfordring vil være tilgang på arbeidskraft framover. Økonomi og demografi er en utfordring vi deler med mange kommuner, men vi må være attraktive – både som samfunn og by – for å tiltrekke oss den arbeidskraften vi trenger i regionen, både til offentlig og privat sektor.

Det var en enstemmig nominasjonskomité som plasserte 36-åringen på toppen av lista som ordførerkandidat i det blå kommunen.

Flest ville ha Grydeland

Ifølge pressemeldingen ble dette valget understøttet av en undersøkelse som ble sendt ut til medlemmene i Molde Høyre i høst med spørsmål om ønsket ordførerkandidat. Grydeland fikk flest stemmer.

– Trygve har en fantastisk kombinasjon av personlige egenskaper, kunnskap og erfaring som vil gjøre han til en god, framtidsrettet ordfører i Molde. Han har vist en evne til å skape en god, samlende møtekultur preget av humør, gjensidig respekt og gode vedtak, sier avtroppende ordfører Dahl i pressemeldingen.

Trygve Grydeland har erfaring fra flere verv i moldepolitikken. I sin første periode var han leder av kontrollutvalget (2015-2019), og er i sin andre periode leder av hovedutvalg for teknisk, plan, næring og miljø. I 2020 ble han valgt til leder av Molde Høyre.