Tidens Krav er en del av Amedia-familien, som tidligere i høst ble deleier av Moderne Media, Norges største frittstående podkastprodusent og dermed av podkast-tjenesten Untold.

I desember ble lyduniverset til Untold en del av +alt-abonnementet i Tidens Krav. Det betyr at abonnentene får tilgang til tusenvis av eksklusive podkastepisoder, i tillegg til innhold fra 80 norske aviser.

Les mer om tjenesten, og hvordan du kan bruke den her.

Men hva skal man velge blant de mange podkastene som finnes på plattformen? Her kommer noen tips.

Blant landet mest populære

Er du glad i lange intervjuer og løs og ledig prat? Da er Wolfgang Wee Uncut et godt tips.

Wolfgang Wee er tidligere kjent som musikkprodusent og programleder på NRK P3 og mP3. Han har blant annet ledet programmene Wolfgang Wee, Lt. Wee show og Wolfgang Wees sommershow, i tillegg til et program om filmmusikk på NRK Klassisk.

I 2019 startet han med podkasten Wolfgang Wee Uncut, hvor han intervjuer én gjest per episode. I denne podkasten har han hatt uredigerte intervjuer på flere timer, samme format som for eksempel The Joe Rogan Experience, om blant annet kultur, politikk og samfunn.

Wolfgang Wee sa opp jobben i statskanalen i sommer for å satse fullt på podkasten, som han før det laget ved siden av jobben i NRK. Og som abonnent av +alt har du nå tilgang til en av landets mest populære podkaster.

Grøss og krim

Er du blant dem som liker «true crime» eller de mer skumle historiene som er der ute? Da er kanskje disse tre podkastene noe som kan interessere deg.

Truecrimepodden, Henrettelsespodden og Skrekkpodden er alle podkaster du får tilgang til gjennom Untold og alle kommer med ukentlige episoder.

Truecrimepodden tar for seg kjente krimsaker fra hele verden, både om seriemordere, drap eller forsvinningssaker.

– I denne podkasten får du høre alle detaljene, og blir ledet gjennom drapene og inn i mordernes mørke sinn. Vi forteller både om sagnomsuste massemordere som Richard Ramirez, Ted Bundy og Charles Manson, men også langt mindre kjente og uløste drapssaker. Dette er ikke en true crime-podkast for sarte sjeler, står det i podkastens beskrivelse.

Henrettelsespodden tar, som navnet kanskje tilsier, for seg historiene om menneskene som ble dømt til døden og henrettet i Norge.

– Hvem var de henrettede? Hva hadde de gjort? Hvordan ble de drept? Var bøddelen full? Hver uke får du en ny episode, om menneskene som ble sendt i galgen, druknet, brent, radbrekket eller la hodet på hoggestabben, står det i beskrivelsen til programmet som ledes av Kyrre Holm Johannessen og Torgrim Sørnes.

I Skrekkpodden serverer Pernille Radeid og Jim Fossgeim kjente og ukjente historier om spøkelser, ånder, hekser, hjemsøkte hus, varulver, grusomme monstre og fryktinngytende vesener som holder deg våken om natten.

– Norges skumleste podkast, hevdes det i beskrivelsen.

Gulltransporten

For de som er glade i historie så kan kanskje Historiepodden, eller Historiepodden Andre Verdenskrig, være verdt et forsøk. Men en mer aktuell historisk podkast-serie er kanskje den om Gulltransporten.

Historien er aktuell noe med Viaplay-filmen med samme navn. I podkasten tar Kyrre Holm Johannessen deg gjennom historien om hvordan 50 tonn gull ble smuglet ut av Norge etter tyskernes invasjon i 1940. Miniserien er på åtte episoder.

Moderne media har også andre miniserier for den historieinteresserte. For eksempel Historien om Henry Rinnan og Ukrainas turbulente historie.

Og snart blir også Drosjemysteriet tilgjengelig. Miniserien er laget av Amedia-avisen Østlendingen og blir nå tilgjengelig i Untold.

Økonomi-tips

For deg som gjerne vil få gode råd til hverdagen i dine podkaster, kan kanskje Pengesnakk være et alternativ. Podkasten drives av Lise fra bloggen Pengesnakk.no.

– Her får du tips og triks om penger, sparing og temaer som kan påvirke din privatøkonomi, står det i podkastbeskrivelsen.

Mye annet

Og det er en mengde av andre podkaster du kan høre på. Hva med podkasten Sykt Ærlig med Martine fra Martine Halvorsen? Hun er kjent som blogger og forfatter og har tidligere gitt ut bøkene Sykt Normal og Sykt voksen. I denne podkasten deler både Marine og hennes gjester sine historier, uten frykt eller filter.

Er du glad i humor så har flere av landets fremste komikere en podkast å by på i Untold-appen. Du har tilgang til debrif med Dag Sørås, Fladseth av Henrik Fladseth og Støme og Jerman med Jonna Støme og André Jerman.

Og får den fotballinteresserte er det også mye å velge mellom. Blant annet Fotballfortellinger, hvor Frode Lia og Thore Haugstad forteller de beste historiene fra fotballens verden. Og hvis favorittlaget ditt er Liverpool, kan du også høre Liverpool-podkasten You'll Never Talk Alone.