Det opplyser Aure Høyre i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen er Torset i dag innvalgt i kommunestyret, og han er gruppeleder i Aure Høyre. Han har også hatt en fremtredende rolle i formannskapet.

– Henning har markert seg godt politisk og har vært med og løftet partiet i denne perioden. Han har også svært stor arbeidskapasitet og er raskt på aktuelle saker, noe både ordfører og posisjon har fått merke. Henning er derfor et naturlig valg, sier leder av nominasjonskomiteen, Tor Garshol og tilføyer:

– Vi er trygge på at Henning vil gjøre en god jobb, både for Aure Høyre og innbyggerne i Aure kommune i årene som kommer.

– Glad og stolt

Torset forteller at han er både glad og stolt over å være Aure Høyres ordførerkandidat, og at han er utrolig motivert til denne oppgaven. Nå håper han at han kan bidra til vekst i Aure kommune.

– Noe av det som engasjerer meg aller mest, er å finne bedre løsninger for at Aure skal bli en «vekst-kommune» som spiller på lag med næringsliv og innbyggere. Det ligger et stort potensiale i vår region på begge sider av fylkesgrensen. Vi må få på plass en fremtidsrettet og robust kraftforsyning, bygge oss sammen med Solskjeltriangelet og ha tilstrekkelig med kompetent arbeidskraft. Jeg er klar til å jobbe for det beste for Aure kommune og hele regionen – det som er bra for naboen er også bra for meg, sier Torset.

Engasjert aurgjelling

Henning Torset er født og oppvokst på Våg i Aure, hvor han også nå er bosatt. Han er gift og har tre barn, ifølge pressemeldingen.

Torset er faglært elektriker og energimontør, og i dag jobber han som avdelingsleder for nettmontasje ved MELLOM AS.

I tillegg er han ansatt som utrykningsleder ved Aure kommunes deltidsbrannvesen, hvor han har jobbet siden 2003.

– Han er derfor god til å jobbe under press, til å være tydelig, og han er vant til å lede andre, mener Aure Høyre.