Partiet hadde i helgen fylkesårsmøte i Ålesund. Der ble det blant annet valgt nytt styre, og fylkesleder Ragnhild Helseth fra Kristiansund ble gjenvalgt og fortsetter i rollen som leder i en periode til.

Tidligere klima- og miljøminister Ola Elvestuen gjestet fylkesårsmøtet. Årsmøtet vedtok en politisk uttalelse om vindturbiner til havs, hvor det påpekes at miljøkonsekvensene må være belyst før utbygging.

– Møre og Romsdal Venstre er ikke imot at det blir etablert vindkraftverk til havs, men man må vite at dette ikke vil skade flora og fauna i områdene der vindturbinene blir plassert, og dermed også være til skade for fiskeriene våre, står det i uttalelsen.

Dette er noe også Elvestuen er opptatt av.

– Nå må vi få kunnskapen på bordet som gjør av vi unngår å gjøre den samme feilen med havvind som ble gjort med vindkraft på land. Miljøkonsekvensene må være belyst før ting settes i gang, sier han i en pressemelding.

Det ble videre vedtatt uttalelse om at støtten til Ukraina og sanksjonene mot Russland må vedvare:

– Sanksjonene vil medføre redusert tilgang på råvarer og energi, og vil ha store konsekvenser for oss som bor i Norge. Dette er konsekvenser vi må håndtere og tåle i solidaritet med Ukraina. Å lette på sanksjoner av hensyn til vår egen bekvemmelighet kan ikke være et alternativ, skriver Møre og Romsdal Venstre.

I tillegg har partiet en uttalelse om at Norge må øke sin evne til å være selvforsynte med mat.

Fylkesstyret i Møre og Romsdal 2022 har følgende sammensetning etter valget:

 • Ragnhild Helseth, Kristiansund (gjenvalg) – leder
 • Kari Grindvik, Ålesund (ny) – nestleder
 • Annika Brandal, Hareid (ny) – sekretær
 • Geir Morten Karlsen, Averøy (gjenvalg) – kasserer
 • Jon Grimstad, Ålesund (gjenvalg)
 • Frode Heimen, Molde (ny)

Dette er varamedlemmene:

 1. Steinar Husby (Sunndal)
 2. Brynhild Lund Notøy (Volda)
 3. Berit Lyngstad (Ulstein)
 4. Ann Helen Løvold (Averøy)
 5. Irene Bjorli (Hustadvika)