Helse Møre og Romsdal: – Ta kontakt om du er innkalt til time og kan ha korona-smitte

Kristiansund sjukehus

Kristiansund sjukehus

DEL

Helse Møre og Romsdal ber alle pasienter som er innkalt til time, og som kan ha vært utsatt for smitte av koronavirus, om å ta kontakt. Det kommer fram i en pressemelding onsdag formiddag.

– Vi ønsker at alle som er kalt inn til time ved et av sykehusene i Møre og Romsdal, og som har vært i områder med vedvarende spredning av koronavirus, om å ta kontakt. Oppfordringen gjelder også personer som har vært i nærkontakt med en person som har fått påvist koronaviruset i løpet av de siste 14 dagene, skriver Jørn-Åge Longva, smittevernoverlege i Helse Møre og Romsdal, i pressemeldingen.

Tilbud om ny time

Det finnes telefonnummer i innkallingsbrevet, eller man kan ringe sentralbordet ved sykehuset.

– Om pasienter blir rådet til ikke å møte opp, så blir det tilbudt en ny time på en senere tidspunkt. Dette er et tiltak for å hindre smittespredning, og er i tråd med råd fra Folkehelseinstituttet, skriver Longva videre.

Risikoområder

Dette er områdene som Folkehelseinstituttet i skrivende stund omtaler som høyrisikoområder for koronasmitte:

«Spredningen av viruset regnes å være utbredt i fastlands-Kina. Spredningen regnes å være lokalisert eller lavgradig, men vedvarende, i Hong Kong, Singapore, Japan, Iran, Sør-Korea og regionene Lombardia, Piemonte, Emilia-Romagna og Veneto i Italia.»

Artikkeltags