Gå til sidens hovedinnhold

Heller ikke utbyggingsdirektør Davik svarer

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg må gi honnør til Kjell Inge Davik for at han responderer på mitt leserinnlegg i Tidens Krav 2. juni: «Vegvesenet orienterer.» Dette er første gang Statens vegvesen gir meg en tilbakemelding på mine leserinnlegg, til tross for mine alvorlige beskyldninger om at vegvesenet jukser med kostnadene for Møreaksen og Romsdalsaksen, samt at de ikke var i stand til å finne en løsning «rundt» Veøya.

Jeg hopper over Daviks spydigheter og hersketeknikk, og går rett til kjernen: Heller ikke du svarer på mine spørsmål som jeg har stilt til vegvesenet i godt over ett år! Det er nesten så jeg ikke tror det jeg ser! Men da er det bare å konstatere at du er like påholden med opplysninger og fakta i saken som et par ansatte ved daværende avdeling Midt i Molde. Du kan heller ikke svare på disse spørsmålene og konfrontasjonene mot vegvesenet som tyder på at Statens vegvesen har jukset grovt med kostnadstallene både for Møreaksen og Romsdalsaksen, og med en manglende løsning forbi Veøya, som resulterte i at vegvesenet vendte tommelen ned for Romsdalsaksen! Og du skal være utbyggingsdirektør! Hvem skal jeg da rette spørsmålene til? Vegdirektøren?

Svar på dette, Davik: Setter du din stilling inn på at kostnadstallene i rapporten fra desember 2019, som konkluderte med at Romsdalsaksen ville bli 6-14 mrd dyrere enn Møreaksen, er korrekte og pålitelige? Og at det ikke er mulig med en god løsning forbi Veøya som er kostnadsmessig og teknologisk konkurransedyktig? Og at rapporten på alle måter er troverdig? Og at konklusjonen om at det er vist at Romsdalsaksen ikke er konkurransedyktig mot Møreaksen er troverdig og korrekt?

Har jeg uttalt meg om at det er mulig å flytte investeringsmidler fra Møreaksen til Romsdalsaksen? Jeg ber om at du dokumenterer dette. Eller farer også du med usannheter, Davik?

Les også

Når vegengasjementet renner over

Les også

Vegvesenet orienterer om NTP

Les også

Litt edruelighet takk, hr. redaktør

Kommentarer til denne saken