Gå til sidens hovedinnhold

Heis flagget

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vår kommune skal være et godt sted å bo, leve og jobbe for alle uavhengig av legning eller kjønnsidentitet. Da trenger vi å vise at vi står på siden av mangfoldet ved å flagge med regnbuefargene våre.

I år er det 50 år siden den moderne rettighetskampen for et mangfold av legninger og en utvidet forståelse av kjønnsidentitet og -uttrykk startet. Den lange kampen for det mangfoldige samfunn vi i dag setter pris på, har vært en lang å gå og vi er fortsatt ikke i mål.

Det er fremdeles slik at unge opplever det som utfordrende å stå fram til skolekamerater og sine foreldre. Vi vet at det er mange som ikke tør å være seg selv og som trenger at vi ser dem. Vi må alltid stå opp for retten til å leve sitt eget liv. Den friheten til å elske den man elsker, må vi hegne om for alle. Ingen er nemlig fri før vi alle er frie.

De siste femti årene har vi her til lands gått fra å se på homofili som kriminelt og en diagnose til likekjønnet ekteskapslov og pride-feiringer i alle landsdeler. Vi har gått fra en fortid vi ikke lenger er i stand til å forstå til en tid hvor vi vet at seksualitet og kjønn har komplekse nyanser.

Fortsatt er dessverre «homo» det mest brukte skjellsordet i skolegården og altfor mange opplever negativ sosial kontroll hjemme eller i menigheten. Som politikere er det vår jobb å markere at vi ikke aksepterer at noen hindres fra å leve sine liv slik de selv er skapt og ønsker. Det er nettopp vår jobb å legge til rette for rammen for gode liv til innbyggerne våre. Det krever at vi er tydelige i at alle hører til her i Kristiansund.

Det har gått lang tid med en flaggstang som aldri har vist seg i alle de fargene vi består av her i kommunen. Nå har femti år med kunnskap om hvordan det er å være et helt menneske fritt fra fordommer og andres forventninger, kommet også hit. Andre gikk kanskje foran, men vi bør delta vi også. På vegne av alle dem som ikke har følt seg velkommen oppigjennom årene. På vegne av dem som er usikker på om vi vil akseptere dem.

Det er på tide å flagge stolt også i Kristiansund for den lange kampen det har vært for at alle uavhengig av seksuell legning eller kjønnsidentitet kan kjenne at her føler jeg meg hjemme.

Hilsen Kristiansund Høyre

Kommentarer til denne saken