Gå til sidens hovedinnhold

Heim kommune vil ikke at hyttefolket skal komme

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi ønsker ikke tilreisende med mulig smitte i kommunen, skriver Heim kommune på sine nettsider fredag.

Heim kommune har fredag gått ut med en oppfordring om at eiere av fritidseiendom i Heim kommune ikke drar på hytta.

«Heim kommune har over 2.000 fritidsboliger. For å hindre videre smittespredning lokalt og nasjonalt oppfordrer vi nå eiere av hytter/fritidsboliger om å ikke dra på hytta», skriver kommunen på sin nettside.

– Nødvendig og riktig

Heim kommune, som Halsa nå er en del av, viser til anbefalinger fra Folkehelseinstituttet som oppfordrer til å begrense reiser i fritids- og jobbsammenheng.

«Vi anmoder derfor alle sterkt til å holde seg hjemme på sitt permanente bosted, og unngå kontakt som er unødvendig. Vi ønsker ikke at folk bruker fritidsboligene i denne perioden, men holder seg hjemme der de bor. Dette fordi vi ikke ønsker tilreisende med mulig smitte i kommunen, samt at sykdom blant personer som ikke normalt er bosatt i kommunen vil belaste vårt helsevesen unødig hardt», skriver kommunen, og fortsetter:

«Vi oppfordrer alle til å holde seg rolige i denne vanskelige situasjonen. Det er ingen grunn til å handle inn store mengder mat, da det vil føre til stor belastning på dagligvarebutikkene. Vi beklager de ulempene dette måtte medføre, men mener at dette er et nødvendig og riktig tiltak slik situasjonen er i dag».

Også i Oppdal

Oppdal kommune ønsker heller ikke at befolkningen øker i den krevende tiden med koronaviruset, og har oppfordret fritidsbefolkningen om å holde seg hjemme..

Oppdal har tre personer som har fått bekreftet at de er smittet av koronaviruset.

Kommentarer til denne saken