Gå til sidens hovedinnhold

Hegerberg starter på benken – kan gjøre etterlengtet comeback

Ada Hegerberg er som ventet blant Lyons reserver i tirsdagens bortemøte med svenske Häcken i mesterligaen. Hun har ikke spilt en fotballkamp siden januar 2020.

Sunndalingen sitter på benken sammen med ni andre mulige innbyttere for Lyon. Det skriver NTB. Blant kampens spenningsmomenter blir om Hegerberg slipper til på kunstgresset i Göteborg, godt over halvannet år har gått siden hun ødela et korsbånd i kneet. Siden har 25-åringen hatt flere tilbakefall, deriblant en stressfraktur i skinnbeinet.

Etter tre operasjoner var hun tilbake i trening . I september fikk vi for første gang siden korsbåndskaden se Ada på trening med en lagkamerat.

– Det har tatt utrolig lang tid, men jeg er på riktig vei og har funnet en løsning på det. Jeg sikter meg inn mot ny sesong. Nå har jeg holdt ut så lenge, så nå skal jeg klare å holde ut den siste lille delen som gjenstår før jeg er klar igjen, sa Hegerberg til TV 2 i sommer.

Les også

Hegerberg tilbake i troppen etter skademarerittet

Anerkjent

Da Ballon d'Or ble delt ut første gang til en kvinne i 2018, gikk prisen som verdens beste spiller til Ada Hegerberg. Hun har scoret 144 mål på 117 kamper for Lyon.

Allerede i 2016 ble hun kåret til årets spiller av Det europeiske fotballforbundet (Uefa). BBC ga henne samme anerkjennelse året etter.

Lyon vant mesterligaen fem år på rad, men sist sesong ble rekken brutt. Det franske storlaget greide heller ikke å vinne sin hjemlige liga.

(NTB)

Kommentarer til denne saken