Frivillige i Bunadsgeriljaen ville hedre lederen sin Anja Cecilie Solvik og laget en salgsutstilling for henne, med hennes egen bilder. I spissen sto Tove Charlotte Aksnes.

Utstillingen åpnet 4. desember i Nordic Light Fotohus, med kunstneren Solvik selv til stede.

– Vi ville gjøre noe for henne som har jobbet så hardt for oss. Hun har jo nesten ikke solgt noe kunst de tre siste årene, og derfor ville vi lage denne utstillingen for henne. Det er sju andre fra Bunadsgeriljaen som har vært med på dette sammen med meg, forteller initiativtakeren.

Kunstner av yrke

Som de fleste kanskje allerede vet, er Anja Cecilie Solvik kunster av yrke. En travel tid som aksjonsleder i Bunadsgeriljaen og ikke minst koronapandemien har lagt en demper på inntektene fra kunsten.

– Jeg setter stor pris på initiativet de har tatt. Det var en fin åpning i dag med taler og musikk. På utstillingen er det bilder jeg har laget fra 2009–2021 og det meste er kobberetsinger. Jeg har fått solgt litt i dag. Det er fint å være i gang igjen, sier Solvik til Tidens Krav.

- Å komme hjem til Kristiansund er nesten som å møte en kjæreste, sier kunstner Anja Cecilie Solvik.

Anja legger til at kobberetseringer er et håndverk som er tidkrevende, men belønnende for den som er målbevisst og nøye.

I dag har kunstneren fri fra aksjonen, og har ikke ikledd nordmørsbunad som vi er så vant til å se ellers.

– Jeg syns det er rart å være her uten bunad. Jeg føler meg nesten naken! Bunaden har vært skjoldet mitt de siste årene. Det er som om jeg har tatt av meg sjela og hengt den på veggen, sier hun og ler hjertelig.

Utstillingen holder åpent fram til 19. desember.