Havnet i grøfta: – Jeg burde ha fulgt bedre med

DEL

Det gikk galt for den kvinnelige sjåføren i Eide.

– Jeg kjørte ikke fortere enn fartsgrensen, men burde ha fulgt bedre med på bilen som kom imot, forklarte kvinnen da hun møtte i retten tiltalt etter veitrafikklovens paragraf 31 «for å ha overtrådt bestemmelsen om at enhver skal være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade».

Det var en søndag ettermiddag i februar kvinnen – som er snaut 20 år – havnet i grøfta.

Ifølge tiltalen gikk det galt da hun forsøkte å avbryte en forbikjøring.

– Med delvis svært slitte dekk fikk hun sleng på bilen og kom over i motsatt kjørefelt, fortsatte ned i grøfta på venstre side hvor bilen ble kastet rundt før den landet på førersiden, het det i tiltalen mot henne.

Det oppsto store materielle skader i utforkjøringen.

Kvinnen vedgikk at hun hadde kjørt uaktsomt da hun møtte i retten, men påpekte at hun hadde fått sjekket dekkene i ettertid, og at hun da hadde fått fortalt at «dekkene står seg godt ved en teknisk kontroll».

Retten konkluderte med at utforkjøringen ikke hadde sammenheng med høy fart, men at kvinnen hadde vært uaktsom. Retten var noe usikker på hva som mentes med formuleringen «delvis svært slitte dekk» i tiltalen.

Kvinnen ble dømt for brudd på veitrafikkloven. Straffen en bot på 8.000 kroner. Hun må også være uten førerkortet i et halvt år.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken