I dag starter vi en ny serie på tk.no hvor vi daglig skal presentere en av de mange båtene som er innom en av kaiene på Nordmøre.

Kristiansund og Nordmøre havn er en av Norges mest aktive havner, og omfatter kaier og anløpssteder i kommunene Hitra, Hemne, Halsa, Gjemnes, Averøy, Aure, Tingvoll, Surnadal, Sunndal, Smøla og Kristiansund.

Her kan du se skipstrafikken akkurat nå.

Mannskapsbytte

Mange av båtene vi ser langs våre kaier er båter og skip som jevnlig trafikker i vårt område. Slik er det også med den første båten vi har plukket ut.

«Halsvik III» ligger i dag på Vågekaia i Kristiansund. Det er en fraktebåt for kombinert bulk/stykkgods. Den hadde vært og losset sand i Surnadal før den kom til Kristiansund denne gangen.

– Vi skal ha mannskapsbytte i løpet av onsdag. Så jeg går av i morgen. Hvor de skal sette kursen da er ikke bestemt. Vi venter nå på et nytt oppdrag. Det blir nok her i nærheten eller rundt Ålesund, sier Edvin Midtøy som er skipsfører om bord på «Halsvik III».

Sjekk hvor «Halsvik III» er akkurat nå på AIS-kartet til Marinetraffic.com.

Sandfrakter

Frakting av sand, grus og asfalt er hovedoppgaven til «Halsvik III». Den går ofte mellom kaiene på Nordmøre.

Den eies og driftes av Wergeland gruppa som er lokalisert i Gulen industrihamn vis à via Mongstad.

«Halsvik III» er 54,9 meter lang og på 818 tonn. Den har en selvlosser med en Volvo EC 290 gravemaskin med en 2,5 m3 grab.

Båten er bygget i 1983.

Tips oss

Ser du en spesiell båt som er på besøk som du mener vi bør omtale så send en epost til redaksjonen@tk.no. Har du et godt bilde av den bruker vi gjerne det.