Gå til sidens hovedinnhold

Havbruksnæringen og elkraft: Næringen har råd til å ha en plan

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Havbruksnæringen er en rik næring som har utnyttet våre naturressurser til egen profitt.

Det geniale oljedirektoratet og fremsynte politikere gjorde i oppstarten av oljeindustrien var å sikre at overskuddet gikk til Norge og at vi hadde full kontroll over lisensene, og i dag har vi et av verdens største utenlandsfond som vi alle eier... dette skal Stortingets politikere være stolte av. Havbruksnæringen har blitt rike på å utnytte det vi alle eier, havet og fisken, burde ikke de bli håndtert på lik linje med oljenæringen, ikke minst skattemessig ?

Leder for Salmar og Norges sjette rikeste, Gustav Witzøe, advarer mot en rødgrønn økning av formuesskatten – og sier: «det kan komme en dag der det blir aktuelt for familien å flytte til utlandet for å unngå skatten». Det er dette som skjer når noen får så store formuer at de glemmer hvem som har gitt de forutsetningene for å lykkes, de har penger nok til å flytte. Ingen skal ta fra de det gode arbeidet de har gjort, men de lever av felleskapets ressurser og burde forstå dette.

Poenget mitt er at havbruksnæringen bør ha en konkret plan på å redusere energibehovet, de bør vise en ledestjerne på å bli helt grønne. Det har de råd til.

Kommentarer til denne saken