Gå til sidens hovedinnhold

Haugesund blomstret i Wadji-retur – slo RBK

Ibrahima Wadji var frisk i sin første kamp etter dopingutestengelsen da Haugesund slo Rosenborg 1-0. Niklas Sandberg ble matchvinner med sin straffescoring.

Wadji ble i fjor ilagt en utestengelse på 14 måneder som følge av en positiv dopingtest. Søndag var han tilbake, og han var svært toneangivende på et Haugesund-lag som slo tilbake etter Viking-tapet forrige runde.

Sandberg scoret kampens eneste mål på et straffespark tidlig i første omgang. Målet holdt helt inn for haugalendingene, som tok sesongens tredje seier og overlot kvalifiseringsplassen til Mjøndalen. FKH krøp selv opp på 11.-plass med like mange poeng.

Trønderne gikk på sitt første tap etter at Trond Henriksen tok over for Eirik Horneland, og falt med det ned på 6.-plass på eliteserietabellen.

Velde-frekkis

Kampen var ikke mer enn åtte minutter gammel da Anders Trondsen ble rundlurt av Kristoffer Veldes frekke finte. Velde ble lagt i bakken, dommer Rohit Saggi pekte på straffemerket og Niklas Sandberg var tryggheten selv fra ellevemeteren.

Hjemmelaget fikk tidlig kampen inn i sin gate mot et tamt Rosenborg-lag. Trønderne var trege og omstendelige med ballen, og slet stort med å spille seg til farligheter.

En spillesugen Ibrahima Wadji var frisk i sin første kamp etter dopingutestengelsen og lagde trøbbel for Rosenborg-forsvaret ved flere anledninger.

Sandberg var nær ved å øke ledelsen etter at Julian Faye Lund i Rosenborg-buret glapp ballen i farlig posisjon. Like etter var bortelaget farlig frempå etter flott angrepsfotball, men Anders Kondradsens skudd ble reddet på strek av Thore Pedersen.

– Det er mye positivt. Vi har mye trøkk, sa målscorer Sandberg til Eurosport i pausen.

Rosenborg jobbet seg mer og mer inn i kampen etter hvilen, men slet fortsatt med å skape sjanser på solide Haugesund.

Skjelbred på benken

Wadji ble byttet ut drøye ti minutter før slutt, til trampeklapp fra de 200 frammøtte.

– Han var veldig pigg før pause, og alle så hva han kunne tilføre hjemmelaget. Stor aften for Wadji i det hele tatt å være tilbake og spille toppfotball i Eliteserien igjen. Vi er er glade for å ha ham tilbake, sa Eurosport-kommentator Tor Ole Skullerud.

Rosenborg kviknet litt til i overtiden, men et kompakt Haugesund-forsvar ryddet unna det som kom deres vei. Kampen endte dermed 1-0.

Per Ciljan Skjelbred var i troppen før første gang siden hjemkomsten fra Hertha Berlin, men ble sittende på benken hele kampen.

Rosenborg tar imot Viking i neste runde, men Haugesund reiser til Sarpsborg.

Kommentarer til denne saken