Gå til sidens hovedinnhold

Har startet boring 12 mil nord for Kristiansund: – Viktig milepæl

Fenja i Norskehavet utenfor Kristiansund er Neptune Energys første egenopererte utbygging på norsk sokkel.

I en pressemelding tirsdag opplyser Neptune Energy at selskapet sammen med partnerne i Fenja-lisensen har startet opp boringen av den første brønnen på Fenja-feltet i Norskehavet.

Feltet ligger i Norskehavet, 120 km nord for Kristiansund og med en vanndybde på 320 meter. Fenja bygges ut med to havbunnsrammer knyttet opp mot Njord A-plattformen for prosessering og eksport.

Feltet anslås å inneholde 97 millioner fat oljeekvivalenter. Forventet maksimal produksjon er 40.000 fat olje per dag.

Milepæl

– Boreoppstarten representerer en viktig milepæl i prosjektet. Målet med disse første geopilotene er å bedre forstå reservoaret og å optimalisere plasseringen av produksjonsbrønnene, sier direktør for prosjekter og ingeniørarbeid i Norge, Erik Oppedal, i pressemeldingen.

Les også

– Kristiansund er vårt servicesenter

Neptune Energy er operatør og har 30 prosent av rettighetene i Fenja. De andre rettighetshaverne er Vår Energi (45 prosent), Suncor (17,5 prosent) og DNO (7,5 prosent).

– Som vår første egenopererte utbygging, er Fenja et spennende prosjekt for Neptune og viser vår tro både på regionen og norsk sokkel, sier Oppedal videre i pressemeldingen.

Forsinkelser og usikkerhet

Koronasituasjonen har ført til forsinkelser i Fenja-prosjektet. På grunn av forsinkelsene og en generell usikkerhet i markedet, har partnerne i lisensen valgt å revidere boreprogrammet.

«Boring vil nå bli gjort i tre faser i løpet av de neste to årene. Dette øker lisensenes fleksibilitet til å respondere både på tekniske data fra undergrunnen, og på utfordringer i markedet. Arbeidsprogrammet for 2020 inkluderer to topphull og to geopiloter, med en forventet varighet på 85 dager. Arbeidet utføres av boreriggen «West Phoenix», operert av Seadrill», skriver Neptune i pressemeldingen.

Produksjonsstart på Fenja er planlagt i fjerde kvartal 2021.

Les også

I neste uke starter jobben utenfor Kristiansund: – Fenja-prosjektet vil gjennomføre nesten 400 fartøydøgn

Kommentarer til denne saken