Har sendt ut varsel – venter kraftige regnbyger

Kartet viser hvor det er størst sannsynlighet for styrtregn i tidsperioden. Tidens Krav gjør oppmerksom på at stedsnavnene på kartet er valgt av Meteorologisk institutt.

Kartet viser hvor det er størst sannsynlighet for styrtregn i tidsperioden. Tidens Krav gjør oppmerksom på at stedsnavnene på kartet er valgt av Meteorologisk institutt. Foto:

Deler av Nordmøre kan vente seg kraftige regnbyger fra onsdag ettermiddag til natt til torsdag.

DEL

Meteorologisk Institutt sendte tirsdag ut et gult varsel som gjelder for deler av Møre og Romsdal og Trøndelag.

«Fra onsdag ettermiddag til sent onsdag kveld og natt til torsdag ventes lokalt kraftige regnbyger i ditt område, bygeaktiviteten kan vare i 2 til 3 timer. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt», skriver Meteorologisk institutt, og fortsetter:

«Nedbørens plassering er usikker, men områdene med høyest sannsynlighet for kraftige regnbyger er indre strøk sør i Trøndelag og indre strøk øst i Møre og Romsdal».

Varselet gjelder fra onsdag 19. august klokken 15.00 og fram til torsdag 20. august klokken 03.00.

Ved et slikt varsel – «styrtregn, gult nivå» – er det definert noen konsekvenser som kan følge av været. Dette er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, jord- og flomskred, fare for stengte veier og lokalt vanskelige kjøreforhold med fare for vannplaning. Det oppfordres til å ikke kjøre bil i vann dypere enn 30 cm.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken