Etter 5.500 sammenhengende dager med Elitemelk ble Sonata og Roy Arne Veiset fra Averøy belønnet med Sølvtina.

Hver dag måler TINE kvaliteten på melka fra norske melkeprodusenter, den beste melka blir kategorisert som «elitemelk». I tillegg er det et krav om godt dyrestell. Bønder som klarer å levere elitemelk hver eneste dag i 15 år, blir hedret med Sølvtina, og de som greier det hver eneste dag i hele 25 sammenhengende år blir hedret med Mjølkespannet. 89 melkebønder mottar tina i år, 45 mottar spannet.

– Jeg er stolt og imponert over mine kolleger som står på hver eneste dag i så mange år for å produsere melk av ypperste kvalitet til det norske folk. Det er denne kvaliteten som er vårt aller beste fortrinn i konkurranse med utenlandske aktører og jeg tør påstå at ingen kan slå oss her, sier styreleder Marit Haugen i Tine i en pressemelding.

Utdelingen skulle ha foregått 21. april på Lillestrøm, men måtte avlyses på grunn av koronasituasjonen. Det er ikke planlagt noe nytt felles arrangement, og utdeling vil skje i forbindelse med gårdsbesøk eller i forbindelse med et arrangement i det lokale produsentlaget.