Gail Opaas har nå pensjonert seg etter lang og tro tjeneste som sang- og dramalærer på Atlanten Videregående skole. Det tok derimot ikke lang tid før hun takket ja til et annet prosjekt. Hun blir nå leder for det nye barnekoret i Kirkelandet kirke.

– Jeg tok litt betenkningstid da jeg ble spurt, men nå har jeg bestemt meg og gleder meg veldig til å starte, forteller Opaas.

Det har ikke vært barnekor i Kirkelandet kirke på lang tid. Det er babysang og sangsprell for de aller minste. Nå blir det også tilbud for barn mellom 6–11 år.

– Vi trodde nesten ikke på det, så glade ble vi da Gail sa ja. Vi har savnet et slik tilbud lenge og har jobbet i flere år for å få det til, sier Else Stokstad i menighetsrådet.

Skal være kult

Opaas er utdannet innen sang og drama og har jobbet som sanger hele livet. Det er med andre ord en stødig kordirigent som nå inviterer til det nye koret. Navnet på koret skal barna selv få være med å bestemme.

– Jeg tror aldri jeg har vokst helt opp, jeg har fremdeles barnet i meg, sier Opaas.

Hun forteller at hun allerede har lagt ned mange timer i planlegging. Hovedfokuset i koret ligger ikke i prestasjon, men mestring og trivsel.

– Det viktigste er at barna har det gøy og synes det er kult. Samtidig er målet er at de skal finne sin stemme. Jeg har enda ikke undervist noen som ikke har klart å synge rent med riktig trening og øvelse, sier hun.

Gail kommer fra Minnesota i USA og begynte tidlig å synge.

– Første gangen jeg sto på en scene var jeg tre år gammel. Da sang jeg sammen med mamma, sier hun.

Hun har funnet fram sanger hun selv sang i barndommen og er i full sving med å oversette dem til norsk.

Alle er velkomne

Stokstad og Opaas vektlegger at tilbudet er åpent for absolutt alle, uansett hvor man kommer fra eller hva man tror på.

– Noen vil kanskje tenke at man ikke passer siden koret er forbundet med kirka. Men, så lenge du har troen på det gode i mennesket så passer du her, sier Gail.

Stokstad sier at man heller ikke trenger å være hjemmehørende i Kristiansund for å bli med.

– Vi ønsker alle velkomne. Også de som kommer fra Averøy for eksempel, sier hun.

Koret starter opp etter høstferien.