Gå til sidens hovedinnhold

Har holdt på siden han var guttunge: – Jeg blåser i alt som det er hull i og som lager lyd

75-åringen har spilt ulike instrument som han kan blåse i siden han var guttunge. Nå er storblåseren med og markerer 10-årsjubileum for Trollheimsbrass med to konserter.

Fra han var 12 år gammel har han funnet noe å blåse i av ulike instrumenter. Året etter at Trollheimsbrass ble startet opp i Sunndal ble surnadalingen Sigfred Gravvold spurt om han ville bli med for å spille.

– Jeg blåser i alt som det er hull i og som lager lyd, forklarer 75-åringen som fortsatt elsker å spille alt av instrumenter han putter i munnen.

Da Trollheimsbrass startet var navnet StorBlæserEnsemble, men ettersom flere kom til utenfra Sunndal endret de navn for seks år siden til dagens navn.

– Vi har nå en håndfull fra Sunndal og Surnadal, men også fra Meldal og Rennebu, forteller leder for orkesteret Bjørn Stomsvik.

Surnadal søndag

Han er glad for å få større geografiske utbredelser. Lørdag kveld spilte de jubileumskonsert i Grøa samfunnshus, og søndag kveld er det Sagatun grendahus i Surnadal som får besøk. Med som gjester blir Mo skolekorps og Surnadal Hornmusikk.

Sigfred Gravvold har et variert musikalsk liv bak seg og setter pris på at han også i alderdommen kan være med å spille.

– Det fine med å spille et blåseinstrument er at du kan holde på så lenge du har pust og hørsel, sier Sigfred.

Han har tidligere vært med i Surnadal Hornmusikk og har også vært instruktør i skolekorps. Nå synes han det er trivelig å spille med Trollheimsbrass en dag i uka for å øve, og de holder i snitt 1,5 konserter i året.

– Jeg har kjent Bjørn hele livet og det var naturlig å bli med her da jeg ble spurt. Nå spiller jeg tenorhorn, men jeg har spilt mange ulike instrumenter, forteller Sigfred.

Til Kitzbühel

Han har vært med Trollheimsbrass til Kitzbühel i Østerrike hele fire ganger for å være med på endags festival med musikk hvor det samles tusenvis av folk.

– Vi spiller alt fra for noen få til flere tusen personer, og liker å reise rundt til mange ulike forsamlinger, sier Bjørn Stomsvik.

Han engasjerte lokale Ingrid Sandvik til å være med som solist og framførte to sanger sammen med Trollheimsbrass.

Bjørn og Sigfred er også med i Dalakvartetten som er fire karer som synger sanger uten musikk, og de har vært aktive i ulike sammenhenger.

Les også

Alnæs skal debutere: – Nå blir det «Frodes versjon»

Bildeserie

Se hvem som var på premiere fredag kveld

Kommentarer til denne saken