Gå til sidens hovedinnhold

Har du vært disse stedene, må du være obs

Hustadvika kommune går ut med liste over steder hvor koronasmittede har oppholdt seg. Samtidig innfører kommunen strengere smitteverntiltak.

Søndag fikk Hustadvika kommune 13 positive koronatester, og det jobbes nå med smittesporing.

Mandag går kommunen ut med en liste over steder hvor koronasmittede har opphold seg, og oppfordrer folk som har vært samme sted om å være oppmerksomme dersom man kjenner på symptomer på sykdom.

«Gå i karantene umiddelbart ved symptom og bestill time for testing på www.c19.no», skriver Hustadvika kommune.

Her er listen:

Har du benyttet deg av buss på disse strekningene og disse tidsrommene?

 • Onsdag 21.04.2021 kl 15.05 fra Elnesvågen til Molde
 • Onsdag 21.04.2021 kl 17.15 fra Molde til Elnesvågen
 • 19., 20., 22. og 23. april: Skolebussen kl 08.40 med retur kl 14.50 på strekningen Elnesvågen- Hostad-Hustad
 • 19.-23. april: Skolebussen tur/retur Farstad - Hustad barne og ungdomsskole
 • Onsdag 21.04.2021: Skolebussen tur/retur Bollia-Eide-Bollia
 • Torsdag 22.04.2021: Skolebussen kl 15.00 fra Elnesvågen til Eide
 • Torsdag 22.04.2021: kl 20.15 fra Molde til Elnesvågen
 • Fredag 23.04.2021: Kl 13.30 fra Elnesvågen til Molde

Har du vært på Burger King i dette tidsrommet?

 • Onsdag 21.04.2021 i tidsrommet mellom kl 15.30-17.15

Har du vært på Coop OBS Bygg i Molde dette tidsrommet?

 • 23.04.2021 mellom kl 16.00-20.00
 • 24.04.2021 mellom kl 09.00-17.00

En ansatt er bekreftet smittet og var på jobb i dette tidsrommet.

Les også

Har du vært innom Obs Bygg i Molde? Nå har en ansatt testet positivt

Regler for karantene og testing

Hustadvika kommune informerer samtidig om at dersom du er i ventekarantene, skal du ikke testes.

«Du er i ventekarantene dersom du bor sammen med en som er i smittekarantene. Hvis den som er i smittekarantene får negativt svar på testen, kan du som er i ventekarantene gå ut av karantene. Den som er i smittekarantene skal fremdeles være i karantene i 10 døgn, men med mulighet for å teste seg ut av karantene etter 7 døgn dersom vedkommende er symptomfri. Dersom den som er i smittekarantene tester positivt, skal de i ventekarantene bestille test. Ved en slik situasjon vil kommunen ta kontakt».

Kommunen håper alle følger dette for å holde testkapasiteten oppe.

– Vi opplever at mange i ventekarantene bestiller testing før svaret hos den i smittekarantene foreligger. Dersom dette er tilfelle hos deg, ber vi deg om å avbestille timen din, slik at vi får frigjort timer til de som er i smittekarantene, skriver kommuneoverlege Petter Aaberg Holen og kommunalsjef Jan Morten Dale.

Mandag og tirsdag blir testkapasiteten uansett utvidet utover ettermiddagen og kvelden.

«Mange som har fått time senere denne uka vil bli kontaktet med nytt tidspunkt for testing. Koronatelefonen opplever stor pågang. Vi ber om at du ikke ringer for å få tildelt tid raskere, vi tar fortløpende kontakt», skriver kommunen, som ber om at flest mulig bruker www.c19.no for å bestille time.

Stenger ned

Mandag ettermiddag kom Hustadvika kommune med en ny pressemelding med anbefalinger og smitteverntiltak de neste to ukene, som gjelder fra 26. april til og med 10. mai:

Lag og organisasjoner: Vi anbefaler at all organisert aktivitet stoppes i perioden. Svømmehallene, idrettshallene og gymsalene stenges for aktivitet. Unntak er barneskolenes ordinære aktivitet i skoletiden.

Arrangement: Vi anbefaler at alle planlagte arrangement utsettes.

Helse og omsorg: Alle institusjoner og omsorgssenter stenger for besøkende. Ansatte pålegges å bruke munnbind. Ansatte i hjemmetjenesten pålegges også bruk av munnbind.

Barneskolene: Barneskolene drives videre på gult nivå så fremt vi har tilstrekkelig bemanning.

Rådhuset: Rådhuset stenges for besøkende for å omdisponere personell. Sentralbordet holder åpent mandag til fredag mellom kl 09.00-15.00.

Kollektiv transport: Alle som benytter seg av kollektiv transport oppfordres til å bruke munnbind.

Bjørnsund Leirskole: Bjørnsund leirskole stenger ned.

Voksenopplæringen: Hustadvika voksenopplæring følger nærmeste videregående etter ny smittevernveileder. Det vil si at det undervisningen blir gitt digitalt.

Avstand og munnbind: Vi oppfordrer alle til å bruk munnbind i situasjoner der du ikke kan overholde 2 meter avstand til andre.

Sosial kontakt: Vi vil presisere hvor viktig det er at alle følger de nasjonale retningslinjene når det gjelder sosial kontakt: Alle bør begrense sosial kontakt. Hold 1 meter avstand til andre der det er mulig, bortsett fra dem du bor med, kjæresten din eller 1-2 faste kontakter om du bor alene. Dette gjelder ikke for helsetjenesten, barnehager og skoler, eller andre tjenester for sårbare grupper der det kan hindre normal drift av tjenestene.

Oppfordring til å møtes utendørs, og ikke ha besøk av flere enn fem gjester. Dersom alle gjestene kommer fra samme husstand kan man være flere, men man må kunne holde avstand. Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort.

Kommentarer til denne saken