Hangarskip mot korona

Av
DEL

MeningerMens koronaviruset herjer i verden og ikke minst i USA , holder Donald Trump og hans medarbeidere

på å ferdigstille sitt nyeste prestisjeprosjekt, hangarskipet «Gerald Ford» til en prislapp på over 100 milliarder kroner. Dette har tydeligvis landet, som årlig bruker 5.000 milliarder kroner til å vise sin militære makt, råd til.

Når den usynlige fienden slår til, blir det nærmest kamp om munnbind og smitteutstyr mellom landene. Det må være pinlig for «the greatest nation on Earth» å bli redusert til noe som nærmer seg et utviklingsland med kilometervis med suppekøer og manglende sikkerhetsutstyr for helsepersonell.

USA er ikke alene om sløse bort enorme ressurser på kuler og krutt. Årlig bruker verdens nasjoner vanvittige 15.000 milliarder kroner på militæret. Det vil si ca.40 milliarder hvert eneste døgn eller 1,7 milliard hver eneste time.

Det er svært lite samsvar mellom de enorme summene som årlig går ned i militærsluket, og det aktuell behov for å forsvare seg mot ytre fiender. De tradisjonelle invasjonene i naboland er erstattet med borgerkriger og terrorgrupper som angriper sivile. Tar en Afrika som eksempel, finner vi væpnede konflikter i Libya, Somalia, Mali og NordNigeria og deler av Kongo, med andre ord 5 av nesten 50 land.

Den store opprustningen springer ikke ut av behovet for å forsvare seg mot naboene, men oftest som et statussymbol for å vise muskler. Derfor sitter stormaktene på enorme lagre av de mest ødeleggende av alle oppfinnelser – atomvåpnene.

Det burde vært nok å bruke ressursene på: fattigdom, barn som dør i milliontall p.ga. manglende vaksiner, overfulte flyktningeleire og et klima som går i feil retning.

Jeg avslutter som jeg begynte, med hangarskip. Flere media melder at flere tusen på det amerikanske hangarskipet «Theodore Roosevelt» ved Guam har blitt smittet av korona.

Hallo Donald! Har du ikke husket å ta med atomvåpen om bord, slik at de kan forsvare seg mot fienden?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags