Elitekamp krydrer breddecup

Stian Faksnes og Anders Moe Sæter drar igjen i gang håndballaktivitet der inntektene går til et godt formål. Denne gang er det Liv Botten og Irene Bolme i Pårørendeforeningen ved Surnadal sjukeheim som er mottakere.

Stian Faksnes og Anders Moe Sæter drar igjen i gang håndballaktivitet der inntektene går til et godt formål. Denne gang er det Liv Botten og Irene Bolme i Pårørendeforeningen ved Surnadal sjukeheim som er mottakere.

Artikkelen er over 4 år gammel

Publikum får servert både breddeidrett i ordets rette forstand og en toppkamp av eliteutøvere når det igjen inviteres til håndballdager der inntektene går til et godt formål i Surnadal.

DEL

I august i fjor startet initiativtaker Anders Moe Sæter det som forhåpentligvis blir en mangeårig tradisjon da han dro i gang en håndballdag der noen av spillerne i sin beste alder og noen som hadde karrieren for det meste bak seg, deltok.

I år er det påmeldt tre herrelag og sju damelag der Meldal, Rindal og Tingvoll stiller lag i tillegg til lag fra Surnadal.

Fra spark til kast

Ett av lagene består utelukkende av ballSPARKERE. Surnadal Fotball stiller nemlig med et herrelag, som skal bryne seg på et lag bestående av veteraner som hadde sin sportslige topp for flere tiår siden, samt en gjeng med langt lavere gjennomsnittsalder ledet av nettopp Moe Sæter. Det blir derfor ekstra spennende å se hva fotballguttene kan klare når ballen skal trakteres med hendene og ikke føttene.

Inntektene av den fornøyelige dagen gikk den gang til Surnadal demensforening og helselag. Etter turneringen 8.–9. august er det pårørendeforeninga ved sjukehjemmet som får inntektene.

- Det er så utrolig flott gjort av Sæter og håndballgruppa. Disse pengene skal garantert gå uavkoret til det beste for beboerne ved sjukeheimen, sier Liv Botten i foreningen, som nok er av de best fungerende og mest aktive i landet.

Utvider til todagers

Årets arrangement er utvidet til to dagers-cup der de lokale lagene tevler på parketten i Surnadal idrettshall fra tidlig lørdag til søndag ettermiddag. Og selve rosinen i pølsa blir nok utvilsomt avslutningen søndag.

– Da stiller eliteserielagene Molde og Byåsen til treningskamp i hallen vår, sier Sæter.

Molde er nyopprykket, og er nok veldig spente på hvordan de ligger an når de nå skal konkurrere i landets øverste divisjon.

 – Her må publikum kjenne sin besøkelsestid og heie fram eliteserielagene. Det blir garantert en toppkamp for publikum, og inntektene går til et godt formål, sier Sæter.

Stain Faksnes, leder i håndballgruppa gleder seg til helga.

– Her blir det mye god underholdning. Og lørdag kveld samles utøverne til bankett og sosialt lag på hotellet. Men ikke verre enn at alle er klare til dyst søndag, smiler Faksnes.

Artikkeltags