Gå til sidens hovedinnhold

«Han med stemmen» er klar for Kulturfabrikken

Artikkelen er over 1 år gammel

Over sju millioner streams på Spotify – etter onsdagen stiger garantert tallet.

Onsdag 13. november kommer «han med stemmen» – Kristian Kristensen til Kulturfabrikken Byscene i Kristiansund.

Låten «Kan du lære mæ?» nærmer seg 7,5 millioner streams på Spotify, og Kristian og bandet gleder seg til å spille på den splitter nye scenen i Kristiansund.

Det meldes i en pressemelding fra Kulturfabrikken mandag.

Fire år etter at 26-åringen med «den trollbindende stemmen» ble kronet med tittelen Årets Urørt på NRK, slapp Kristian Kristensen sin første fullengder.

Det har dog ikke vært noe hvileår for harstadværingen. Han har tidligere utgitt to EP-er til stor glede for både fans og radiolyttere, reist landet rundt på flere norgesturneer med utsolgte konserter, og spilt på festivaler fra nord til sør.

Men det var tilbake til nord han måtte for å finne inspirasjon til sitt første album.

I desember 2017 pakket Kristian en stor koffert for å reise fra leiligheten i Oslo, til jul hjemme i Harstad. Han skulle bli noen måneder; til februar. Vintermånedene er ikke nødvendigvis kjent for å være en oppløftende tid i Nord-Norge, med kulde og mørketid, men Kristian visste hva han gikk til:

– Det er noe kjipt, men samtidig veldig vakkert med mørketida. Man trenger å kjenne litt på mørket iblant, og så trenger man å komme ut av det. Men akkurat da trengte jeg å være inne i det litt, sier hovedpersonen selv.

Videre heter det fra arrangøren: Som den prisvinnende tekstkunstneren han er, beskriver han det som en bro tilbake til sulten, kreativiteten og inspirasjonen. Han måtte finne rota i sin egen musikk, for å kunne skrive fortsettelsen.

Onsdag kveld kan du høre det musikalske resultatet av Kristians kjipe opplevelse med mørketiden – i Kulturfabrikken i Kristiansund.

Kommentarer til denne saken