Gå til sidens hovedinnhold

Han er KBKs nye keeper

Elias Hadaya (22) er klar for Kristiansund Ballklubb. Samtidig forlenger Sean McDermott kontrakten, mens Maurice Mbaye går til Sogndal på lån.

KBK offentliggjorde signeringen av den nye keeperen Elias Hadaya på sine nettsider tirsdag ettermiddag.

«Elias Hadaya er en keeper vi har fulgt lenge og er glad for at vi nå fikk anledning til å signere han. Elias skal ha medisinsk test i dag og vil så være straks klar i Kristiansund», skriver klubben.

Hadaya kommer fra 2.-divisjonsklubben Levanger FK og skal nå kjempe med etablerte Sean McDermott om keeperplassen på Kristiansund stadion.

– Skal bli kjempegøy

Den svenske keeperen kom til Levanger fra Assyriska FF i 2019. Han sto i mål da KBK slo Levanger ut av cupens 3. runde i 2019.

– Med Elias får vi en ung, ambisiøs og moderne keepertype som vil passe godt inn i vårt keeperteam. Han er reaksjonssterk, atletisk, har god mentalitet og mye førstelagserfaring fra nivå 2 og 3 i Sverige og Norge, sier keepertrener Trond Hjelle i KBK i pressemeldingen.

Hadaya er selv glad for å få muligheten i KBK.

– Det skal bli kjempegøy å ta steget opp til eliteseriemiljøet. Jeg trente med laget i fjor og fikk kun høre positive ting om klubben og byen før jeg dro til Kristiansund. Det var akkurat den følelsen jeg fikk da jeg var på plass, en fin spillergruppe og masse fine mennesker i klubben og rundt klubben. Så når KBK hørte av seg, så var det ikke en vanskelig beslutning for meg å takke ja til, sier Hadaya i pressemeldingen.

Han sier videre at han er veldig imponert over prestasjonen til KBK i fjor og at han håper å få oppleve en lignende sesong i 2021.

McDermott forlenger

Kristiansund Ballklubb bekrefter samtidig at Sean McDermott har forlenget kontrakten.

Kontrakten hans gikk i utgangspunktet ut etter denne sesongen, men keeperen har nå kontrakt ut 2023-sesongen.

Den irske keeperen kom til Kristiansund i 2017. Han dro videre til Dinamo București i starten av 2019, men returnerte til KBK etter bare tre kamper for den rumenske klubben.

McDermott er en publikumsfavoritt i Kristiansund og ble høsten 2017 kåret til «Folkets spiller» i Eliteserien.

Les også

KBK-keeperen er den mest populære i hele Eliteserien

Mbaye til Sogndal

Nyhetene kommer samme dag som KBKs andrekeeper Serigne Mor Mbaye (25) er bekreftet klar for Sogndal.

Da det i helga ble kjent at vestlendingene var på jakt etter Mbaye, uttalte sportslig leder Terje Wiik i KBK at det måtte komme en erstatter på plass før Mbaye eventuelt kunne dra til Sogndal.

Les også

Her er den nye keeperen på sin første trening med laget

I 2020-sesongen var det innleide Eirik Holmen Johansen som etter hvert fylte rollen som andrekeeper i KBK, samtidig som Mbaye var utlånt til HamKam. Holmen Johansen returnerte til Brann etter at leieavtalen gikk ut ved nyttår.

Kommentarer til denne saken