Gå til sidens hovedinnhold

Han blir den nye klinikksjefen for SNR

– Jeg er veldig stolt og gleder meg til å ta fatt på denne jobben, sier Georg Johnsen i en pressemelding.

Seks personer hadde søkt på stillingen, tre ble intervjuet. Til slutt var det klinikksjefen ved Molde sykehus, Georg Johnsen, som fikk tilbudet om å bli klinikksjef for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal.

– Jeg er stolt over å ha fått denne spennende og utfordrende jobben og gleder meg til å ta fatt på den. Jeg kjenner Molde sjukehus godt og nå skal jeg bruke tiden framover på å bli godt kjent med de ansatte på Kristiansund sjukehus, sier Johnsen i pressemeldingen.

Vil prioritere tid i Kristiansund

Johnsen sier i utgangspunktet skal bruke like mye tid på sjukehusene, men vil i tiden framover prioritere å være mer i Kristiansund.

– Det er mye historie mellom Kristiansund og Molde. Nå gleder jeg meg til å se framover og til å skape et robust og godt fagmiljø i Nordmøre og Romsdal. Denne prosessen vil starte umiddelbart. Jeg ser fram til spennende faglige diskusjoner framover.

Johnsen er utdannet anestesilege og kommer fra Hammerfest. I 2008 flyttet han til Molde og har jobbet i Helse Møre og Romsdal siden da.

– Som person er jeg åpen, tydelig og direkte. For å lykkes er vi avhengig av tillit og respekt for hverandre, og jeg vil bruke tid på å gjøre meg fortjent til, og bygge opp, denne tilliten i alle fagmiljø, sier Johnsen.

Se søkerlista: Seks vil bli sjef for SNR

Fornøyd

I pressemeldingen sier administrerende direktør Øyvind Bakke at han er svært tilfreds med å få Johnsen på plass.

– Med Georg får HMR en leder med sterk faglig profil som er opptatt av foretaksperspektivet og motivert for å videreutvikle fagmiljøet i Nordmøre og Romsdal. Han har også vært avdelingssjef for anestesilegene for alle fire sjukehus og har også være foretakstillitsvalgt for Yngre legers forening, sier Bakke.

Johnsen starter i sin nye stilling den 1. desember. Konstituert klinikksjef i Klinikk Kristiansund, Åge Austheim, går da tilbake til å jobbe heiltid som kardiolog.

Kommentarer til denne saken